14 november

Ook ik moest op de tafel, maar kreeg dan ook de complimenten van de keurmeester


Weerzien


Vakantie 2010

Hallo allemaal,

 

Ik ben weer terug van de vakantie in Bretagne in Frankrijk. Het was een heel eind rijden, een stuk verder dan Groningen en dat vond ik al ver. Maar ik heb me keurig gedragen in de auto, ben in slaap gevallen(wel bij het vrouwtje op schoot) en als we stopten dan deed ik netjes een plas en kon er weer tegen. Ook op de camping ging het goed, kreeg veel aandacht van iedereen die langs kwam net als mijn zus in Italië. Ook brachten de buurmeisjes regelmatig een lekkere kluif. Het slapen in de vakantiebench ging ook goed maar dit had ik thuis al geoefend. In het riviertje van de camping kon ik lekker spelen maar ik ben ook aan de zee geweest maar dat was toch wel eng. Zo stond ik op het zand en een tel later kreeg ik een golf van dat zoute water tegen mij aan. Je kon het niet eens drinken. Kreeg overdag op de camping niet zoveel tijd om te slapen want ik moest alles in de gaten houden, dit heb ik inmiddels thuis weer ingehaald.

 

Groetjes van Mika en de baasjes

Le Pouldu


Heerlijk gegraven


op de vakantie plek


op reis


juli 2010

Is het bij jullie ook zo warm? Ik wilde even laten zien dat ik van mijn vrouwtje een prive bad heb gekregen. Dat bevalt prima, je kunt tenminste even afkoelen. Ook is het leuk om brokjes in  het water op de zoeken, daar koel je ook lekker van af.  Op school gaat het  goed, we doen aan het einde van de les steeds een stukje behendigheidsparcour oefenen. Ik ben erg goed in hoog springen en door de tunnel rennen. Maar ik krijg nu zo vakantie. Ik mag mee naar Frankrijk, naar Bretagne.  Op de camping loopt ook een beekje en daar kan ik natuurlijk lekker in zwemmen. Ik heb al geoefend om in de vakantie-bench te slapen en dit ging goed, mijn baasjes hopen dat ik op de camping ook goed hierin slaap, vast wel.

 


warme dag


Dikke wang

 

Ik wil jullie de foto niet onthouden van mijn dikke wang. Ik weet nu dat die vliegende beesten ook kunnen prikken. Het deed zeer en werd erg snel dik. Toen moest ik ook nog naar de dierenarts voor een prik, dat was voor de zwelling. De volgende dag was het alweer een stuk minder dik. Gelukkig maar want het was lastig eten en drinken met die wang

mei 2010

Hoi mam en Noeska,

 

Ik heb op de site gezien en gelezen dat we allemaal goed gegroeid zijn. Ik ben dinsdag 25 mei voor mijn half jaar contole bij de dierenarts geweest en ik ben goed gezond en een flinke beagle geworden. Mijn gewicht was 14,6 kg, dit ondanks dat ik mijn hoeveelheid brokken niet een allemaal opeet. Verder heb ik laatst ook gezwommen. Dit gebeurde perongeluk en niet eens in de vijver van mijn baas. Ik was met het vrouwtje aan het wandelen en we liepen lang het zwembad van ons dorp. Ik had niet eens in de gaten dat het water was maar ik zag een mooie grote tak liggen die ik wilde hebben en dook er letterlijk opaf, maar het zwemmen ging mij goed af en ik vond het leuk. Ook hebben ze hier in de tuin af en toe een raar ding hangen waar de baas dan in verdwijnt. Dat moest ik dus grondig onderzoeken en na enige aarzeling durfde ik er bovenop te springen, en zag dat mijn baas er in lag te slapen. Na deze aktie van mij  was hij dus wel wakker en ik vond het een geweldig spelletje om er iedere keer op of over te springen. Ook op mijn school gaat het goed, ik heb af en toe meer aandacht voor het gras dan voor het vrouwtje. Ik zou het leuk vinden om vlug een berichtje van mijn broer en zussen te lezen.

 

Een stevige poot van Mike en de baasjes


verstoppen


Hangmat


2 mei


leuk speeltje


heerlijk in het zonnetje


28 maart

Hallo mam en Nouska,Luna Riva en Pico,

Ik ben nu druk aan het tandenwisselen. Hebben jullie hierook al last van? Bij mij valt de pijn gelukkig mee. De baasjes vinden het niet zo erg dat ik die scherpe tanden nu kwijt raak.

Groetjes Mika

21 maart


28 februari


alles willen zien


met de bal


lekker liggen


9 februari

4 februari

Ik vind het leuk om te zien hoe mijn broer en zusjes het doen. Ik heb vandaag in de fietsmand gezeten, vond het wel even vreemd maar het ging wel goed. Ook het wandelen vind ik leuk en ik loop al goed mee aan de riem. Ik heb het door dat mijn baasjes het fijn vinden als ik ‘s nachts stil ben, dit doe ik dan ook al sinds vorige week donderdag.  Af en toe ben ik zo druk met spelen dat ik vergeet dat ik buiten mijn behoefte moet doen.  En ’s avonds lig ik het liefste bij een van mijn baasjes op schoot, hiervoor is altijd wel iemand te vinden.

 

Groetjes Mika.


lekker in de zon


28 januari

Spelen met een nieuw vriendje


op visite

Hallo,

Hier even een berichtje uit Gendt. Ik heb vandaag op visite geweest, bij een vriendin van het vrouwtje. ik vond het geweldig want er zijn daar twee teckels van een half jaar en een oude flatcoated retriever. Met Mini, de zwarte teckel, heb een geweldige ochtend gehad. Lekker gespeeld en gerend. En vanmiddag kwam Mini met haar baasje naar mij toe (op de fiets in de mand, met een jasje aan) Ik vond het heel gezellig en we hebben lekker gespeeld. Ook heb ik al twee keer een klein stukje gewandeld. Maar het was toch wel koud en ik mocht bij het vrouwtje in de jas kruipen. ‘s Nachts gaat het steeds beter, vanochtend was het 6.00 toen had ik hoge nood en na het plasje was ik na een minuut of  tien weer stil. Wat ik ook doe is als ik van buitenaf kom ga ik netjes op de mat bij de deur zitten en wacht op een brokje. ‘s Avonds heb ik dan weer voldoende energie om iedereen lekker bezig te houden. Maar ze vinden mij nog steeds een schatje , ondanks dat ik soms nog wel eens in huis poep. Maar het is buiten ook wel erg fris en als je het ook binnen kwijt kunt


vervoer

Ha mam en Noeska,

Het vrouwtje dacht dat ze iets geweldigs had bedacht. Ze had een tas geleend van een vriendin. Hierin kon ik zitten als ik het te koud vond of genoeg gelopen had. Zoals je ziet op de foto, is het haar niet gelukt om mij daar in te stoppen. Heel even is het haar gelukt, en ze had mij vast geclipt aan de binnenkant van de tas, toen de rits dicht en floep ik door het gat voor mijn kop er weer uit. Met de tas nog vast aan mijn halsband. Ik vond het maar niks, en mijn vrouwtje vond het ook niets voor mij. Heb ik toch mooi voor elkaar. Ik zit liever bij haar in de jas.


25 januari

Hoi mam en zussie,

Vannacht goed geslapen, moest maar een keer een plasje doen en toen volgehouden tot 7.00. Voel mezelf steeds meer thuis en begin af en toe iets ondeugends te doen. Ik vond dat er iets op de vensterbank stond wat er best af mocht, en vrouwtje heeft mijn grote kussen lekker bij de verwarming gelegd, als ik dus hierop sta kan ik dus bij de vensterbank. Maar ook goed naar buiten kijken. Mag straks nog even mee een klein stukje wandelen, althans vrouwtje wil dit proberen. Ga nou weer even slapen.

Poot van Mika

24 januari

Mika is helemaal in zijn sas met zijn ponykussen, dit vond Mika vanaf binnenkomst gisteren helemaal geweldig. Hij ligt hier graag op en is nu dus de slaap aan het inhalen van afgelopen nacht. Verder is Mika erg nieuwsgierig naar de nieuwe dingen in zijn omgeving. Hij heeft nog een oud balletje van Balou gevonden en is hier erg druk mee geweest. Ook ligt hij graag op schoot. Naar buiten is ook leuk en hij geeft wel aan als hij een plasje moet, zodat hij het netjes buiten kan doen.


23 januari

Hallo mama, 

Ik wilde even laten weten dat het heel goed ging in de auto. Ik heb ruim anderhalf uur geslapen, dus de reis duurde niet zo lang. Toen ik binnen kwam in mijn nieuwe huis was er een grote knuffelpony waarop ik languit kan gaan liggen. Ik zal hier nog een foto van sturen. Ook heb ik mijn plasje en keutel al een keer buiten gedaan. Goed hé?

Pootje van  Mika en groeten van mijn baasjes