bijzonder foto

Ik sta hier maar mooi op, maar zie je mijn broers staan naast mijn vader


samen op de foto

Hier staan we allemaal samen op de foto


in de ring

Ik had al aangegeven dat ik ook alles had gedaan 14 november, hier sta ik met mijn vrouwtje in de ring


14 november

Ik heb ook alles gedaan hoor, op de tafel gestaan, gelopen en de keur meester vond mij de mooiste hond uit het 1ste  nest van Raycka. Helaas zijn er nog geen foto’s van mij op de tafel maar ik sta naast de baas van Noeska en vond toch dat ik even moest spelen.


samen op de foto

Aan het einde van de keuring gingen we allemaal samen op de foto


Vakantie 2010


Geweldig

Ik vind het hier prachtig


Frankrijk

Hier mag ik los lopen


17 mei

Hallo allemaal, hier eindelijk weer een berichtje vanuit Groningen (en dan woon ik nog wel het dichts bij mam)!
Met mij gaat alles prima…ben denk ik net 10 kilo en ben gek op lekkers! Mijn eten is wel oke maar ga het echt niet gelijk allemaal opslokken, rustig aan toch? Je weet nooit wat je tussendoor krijgt…nou ja krijgt…! Gelukkig heb ik twee hele jonge baasjes (4 en 6 jaar) en die houden soms hun lekkernij niet goed vast en zodra ik zie dat de hand verslapt heb ik het al gestolen en dan ren ik gelijk weg. Ik verstop me onder de bank of onder de eettafel want kunnen ze me niet zo snel pakken en als ze me dan hebben, heb ik je het al lekker op! Hmmm! Ik krijg dan de hele dag niets lekkers meer en daar begrijp ik niets van…ik loop wel elke keer braaf naar de keuken als de koelkast open gaat maar dan pakken ze niets voor mij. Dat is toch raar! Oh ja en ik lijk op mijn moeder zegt de baas want ik heb ontdekt dat ik via de kinderstoel zomaar op de eettafel kan komen om te kijken of er echt niets ligt wat ik op kan smikkelen.
 
Hebben jullie al een keer gezwommen? Nou ik wel…al twee keer! De eerst keer liep de baas aan de andere kant van de sloot en ik dacht die zie ik zo wel. De sloot was helaas langer dan ik dacht en wilde toch wel erg graag weer bij de baas komen dus ik raakte een beetje in paniek en dacht dan maar door de sloot, helaas was dat net een gedeelte waar allemaal modder lag. Ik was dan ook niet meer zwart, wit en bruin maar gewoon helemaal zwart! Ik was heel blij toen ik aan de overkant was maar er was niemand die me wilde aaien, snappen jullie dat nou? En thuis moest ik gelijk in bad want stinken dat ik deed, ik bleef dan ook maar braaf in bad staan want anders mocht ik vast niet meer bij ze zitten later!
En toen de tweede keer in het water, ik kwam een andere hond tegen, die heel groot was en we gingen samen spelen. Lekker rennen en toen ging die ander net iets te dicht langs de sloot en rolde ik zomaar in het water. Het was best koud dus ben snel naar de kant gezwommen, heb me uitgeschud en toen gelijk weer opzoek naar speelkameraadje. Nee hoor, ik was er echt niet van onder de indruk!
 
Ik ga regelmatig met de bazen een weekend weg, de ouders van mijn baas hebben een huisje dicht bij het bos dus daar kan ik me heerlijk uitleven. Laatst deden we een ander pad en liep ik langs weilanden met allemaal koeien…het rook daar zo lekker in dat weiland en ik ontdekte al vrij snel dat ik onder het schrikdraad door kon opzoek naar die lekkere geur. Mijn baas kwaad want die bleef roepen maar ik vond die koeienvlaaien toch echt te lekker om te laten liggen dus ik heb haar gewoon lekker laten roepen en keek ook maar niet op of om. Na 10 minuten was ik het wel zat en wat denken jullie? Is de baas weg, die had zich verstopt en ik heb maar net gedaan of ik niets zag en liep dus lekker verbaasd rond te kijken. De volgende dag gingen we er weer langs en mocht ik ook weer los. Later begreep ik ook waarom, mijn baas had namelijk gezien dat de koeien dichtbij het hek stonden, en tja dat zijn zulke enorme honden dat ik er niet langs durfde! De baas moest me zelfs komen halen!
Enne…schrikdraad…dat heb ik dan eindelijk vandaag leer kennen. Ben ik lekker in het bos aan het rennen, zie ik opeens vanuit mijn ooghoek een weiland met kleine paardjes en ezeltjes dus ik dacht die willen met me spelen en ik hoorde de baas wel roepen maar als ik wil spelen dan ga ik ook spelen! En toen opeens die schok…jeetje wat heb ik gepiept! En de baas roepen maar ik durfde er niet heen want dan moest ik weer onder het hek door en dat gevoel wilde ik niet nog een keer. De baas is me komen halen want ik deed echt geen stap meer richting dat rare draad. 
 
De cursus, de eerste goed afgerond met een echt diploma en nu zijn we bezig met de tweede. Veel oefenen hoor en nu het soms beter weer is gaan we ook wel op een weiland oefenen. Maar tja dan heb ik natuurlijk die neus en er zitten nog al wat muizen en mollen dus ik ben de hele tijd afgeleid. En afgelopen keer ging het heel erg goed tijdens het Intrainen ik deed alles goed en toen gingen we een parcours doen maar ja het ging licht regen, het gras werd nat en jullie denken toch niet dat ik af ga op dat vieze natte gras, laat staan mijn billen nat maken door de zitten dus ik deed gewoon helemaal niets meer. Ik haat regen, de bazen willen me dan we uitlaten maar ik ga mooi niet mee, ik blijf lekker binnen zitten tot ze me komen tillen en op straat keer ik rustig om richting huis! Hoe vaak moet ik het nog zeggen? Ik hou alleen van mooi weer!
 
Luna, ik snap echt niet dat jij zo ziek bent in de auto, ik vind het echt geweldig. Zodra ik de autodeuren hoor opengaan ga ik al naast de deur zitten, en het liefst klim ik dan op iemand om naar buiten te kunnen kijken! Eigenlijk net als wanneer ik meemag op de fiets, lekker die oren laten wappperen! Het enige probleem is dat wanneer ik in de bak zit van de fiets en ik zie andere honden…dan wil ik er ook uit! en dan hoor ik, Riva zit, zit zit zit zit…snappen jullie dit nou?
 
Ik ga aankomend weekend mee naar een camping, het zal mij benieuwen in de tent. De baas heeft al een slaapzak voor me genaaid, zal het koud worden? Ik wacht het af! Ik laat jullie het weten!
Dikke knuffel voor iedereen!
 
 
 
 

 kijken

Zo kan ik alles goed overzien


kijk mij eens

Zien jullie hoe goed ik groei


31 maart

Hier eindelijk weer een keer een berichtje van Riva, het is al veel te lang geleden!
Het gaat goed met mij, ik ben vorige week naar de zevende les van de puppycurus geweest en eindelijk drong tot mij door dat er van mij werd verwacht dat ik de commando’s die ik kreeg moest opvolgen. Commando’s die ik thuis en tijdens het uitgaan zonder al te veel gemor opvolg, maar op de cursus is mijn aandacht op andere dingen gericht dan op de baas. Alle hondjes zijn daar leuk. Thuis gaat het prima, ik vind het heerlijk om te wandelen met mijn bazen, het liefst loop ik los, dit gaat goed, ik kom ook wel weer terug wanneer ik word geroepen. Er is 1 uitzondering op regel, wanneer ik andere honden zie dan luister ik niet meer en ga ik er vandoor en moet mijn baas mij gaan halen, ik let dan op niets meer de andere hond heeft mijn volledige aandacht en mijn baas en het verkeer zie ik niet meer, hierdoor houdt mijn baas zijn adem soms in.
En wat ik nog steeds heel lekker vind is als een baby bij de baas liggen, lekker met mijn kop in de nek van de baas. Heerlijk, zo kan ik uren liggen. Soms willen ze niet en dan pest ik ze een beetje door stiekem op de bank te springen en dan nestel ik me heel snel en probeer op mijn liefst te kijken. Helaas, hoe lief ze mij misschien ook vinden, ze trappen er niet in. Ook als de eerste keer niet lukt dan blijf ik toch proberen want je weet nooit toch?
Mijn baas houdt heel erg van kaas en ik natuurlijk ook! Zodra de koelkast open gaat kan ik al horen wat er wordt uitgepakt en wanneer het lekkere kaas, ga ik gelijk naar de baas en krijg dan ook vaak een stukje…hmmmm. Overheerlijk, ik weet dan ook niet hoe snel ik het moet opeten want straks pakken ze het weer af.
Afgelopen weekend mocht ik weer lekker naar het bos, lekker rennen en weet je wie ik daar tegenkwam? Het was Bambi met zijn vriendjes, terwijl ik ze zag riep de baas me en zag ik dat ze een lekker snoepje hadden. Ik ben dan ook heel snel het snoepje gaan halen en daarna snel opzoek naar Bambi maar ik had pech die rende hard weg. En als ik in het bos ben durf ik ook echt niet heel ver weg van de baas te lopen. Zoveel bomen straks zie ik ze niet meer.
 
Kortom ik hoop nog steeds een hele hoop plezier en ze vinden me ook echt een hele dikke schat. En weet je, iedereen die me onderweg tegenkomt wil me aaien…soms wil ik dat niet want ik speel natuurlijk liever met mijn andere hondenvrienden.
 
 
Een dikke knuffel voor mama Rayka en zus Noeska
 
 

lekker

Dit vind ook erg fijn


slapen

Zo lig het liefst


9 februari


uitrusten

Van het spelen buiten moest ik wel even uitrusten


kist

Heb ik geen leuk plekje gevonden


30 januari


kijk eens hoe mooi ik ben


nieuw vriendje

Hier ben ik samen met mijn nieuwe vriendje Nemo


24 januari

We zijn zo ontzettend blij met Riva, het is echt een schatje! Dus nogmaals heel erg bedankt voor alle goede zorgen want al het voorwerk komt van jullie!

Ik heb gister nog een verhaal in het dagboek gezet namens Riva. Ook leuk om de verhalen van de overige pups te lezen.

Ze heeft het vannacht ook weer heel goed gedaan, nog geen 5 minuten gepiept en ze was stil. Onze jongste Finn werd alleen om half 6 wakker, huilend, helemaal verkouden. Tja en toen kon Riva natuurlijk niet wachten na alle geluiden die ze hoorde.

Plassen gaat heel erg goed, ze heeft het sinds gistermiddag niet meer in huis gedaan. Het poepen gaat alleen wel eens mis maar dat maakt niet uit. We zijn al heel blij dat ze het zo ontzettend goed doet!


20 januari

Van onze kant even een kleine update over Riva. In de auto ging ze inderdaad piepen en was tegelijkertijd heel druk bezig om naar buiten te kijken. Thuis gekomen, ging ze gelijk op ontdekkingstocht. Ze had direct onze jongste Finn gevonden als speelkameraadje. Tijdens ons eten, lag ze even in de bench voor en kwartiertje rust. Nu is het voor haar ook rustiger want de kinderen liggen in bed en inmiddels ligt ze in de bench. En toch ook nieuwsgierig…zie bijlage!
Ze let heel erg op ons, wat wij aan het doen zijn, waar we naar toe gaan…en madame wil gelijk op de bank dus het opvoeden is gelijk begonnen!
Wij hopen dat Raycka en de pups, Pico en Riva niet te erg zullen missen. Ze zijn waarschijnlijk nog heel druk met zichzelf.
We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden!