23-06-2012

 

Elke vrijdagmiddag verheug ik mij er op als Frans weer thuis komt van het werk want dan is het showtime, we gaan dan altijd iets leuk doen, en daar ben ik als beagle altijd voor te porren.

 

Dit keer mocht ik langs de fiets lopen en al fietsend richting de kano vijver want daar zijn mijn vriendjes en vriendinnetjes kortom altijd actie in de kanovijver.

 

En daar kwam ook een jack russel terrier aan rennen, een verdomd eigenwijs ventje met in zijn kielzog een los geschoten en springende loopriem maar daar achter een schreeuwende en gillend bazinnetje van onze jack.

 

Wat er toen gebeurde weet ik niet meer, in een fractie van twee seconde beet jack mij in het bil en tot mijn grote schrik liet die niet meer los en zijn vrouwtje maar roepen doe iets, doe dan iets en dat riep ze niet een keer maar verschillende keren.

 

Frans was ook geschrokken van jack en haar bazinnetje, want dit was niet de eerste keer bleek achter af, maar de derde keer dat jack zo een k-t streek uithaalde.

 

Na enige ogenblikken kreeg Frans de situatie onder controle en jack liet los en maakte een salto door de lucht, en ik kneep er als een angstige haas tussen uit want ik was erg geschrokken, bij een paar kinderen op een bankje ben ik gaan zitten en trilde als een juffershondje en het bloed liep uit mijn bil.

 

En gelukkig de redding was nabij, daar kwam Frans alweer op de fiets aan, en toen zijn we naar de dierenkliniek in Leeuwarden gereden met de auto, en tot mijn grote verdriet moest ik daar blijven, ik was wel een beetje bang want ik moest onder narcose en werd wakker met diverse hechtingen in mijn bil en stijf als een plank.

 

Gelukkig mocht ik na een paar uurtjes weer naar huis met de nodige pillen, een pil was zo lekker dat ik in dromenland terecht kwam en snurkte en daar ben ik echt goed in, snurken.

 

Voor de rest het gaat weer wat beter met mij, maar ik ben wel wat waakser dan voor die tijd en blaf ook wat meer.

 

Volgens Frans gaat dat wel weer over, maar de dierenarts adviseerde ons wel om even rustig aan te doen met andere honden, want mijn zelfvertrouwen ben ik een beetje kwijt, bij sommige viervoeters en schreeuwende bazinnetjes.

 

Ik heb ook van uit mijn ziekbed naar van Marwijk en zijn jongens gekeken, daarna heb ik gesolliciteerd als hulpcoach maar hier is nog geen positieve reactie op binnen gekomen, de KNVB wil mij zeker niet hebben als hulpcoach, misschien Johan Derksen en Rene van de Gijp is benaderen bij RTL 4.

 

Zie ook de foto’s in met blauw trainingspak met shirt reclame, en de oranje band met hulp coach.

 

Lieve mensen dit was het weer, tot ziens en veel succes op de jongehondendag van de beagle club en daarna allemaal een fijne vakantie, groetjes en een poot van Bo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


rompertje

Ik kreegvan de dienrensrta een mooi rompertje


oranje fan

Ik ben een echte oranje fan


19 februari

 

Hallo allemaal.

 

 

 

Ten eerste ik verheug mij op zaterdag 10 maart dan zien we elkaar weer na een bewogen eerste jaar, waarin we met vallen en op staan heel veel geleerd hebben.

 

We volgen nu een behendigheid cursus, over een smalle plank lopen op verschillende hoogtes, door een buis rennen en er dan weer uitkomen als Jolanda of Frans mij roept.

 

Het kan ook anders, er lopen zoveel honden door en dan zitten er altijd lekkere luchtjes aan deze buis, en dan heb ik de neiging even als een echte beagle te gaan snuffelen en dan duurt het even wat langer met het gevolg een kleine file voor de buis.

 

Ook probeer ik door vijf stokken te lopen dit gaat mij wel aardig af, maar afgelopen zaterdag was ik er met mijn hoofd niet zo bij want op het voormalige voetbal terrein lagen heel wat verse konijnen keutels en dat was zo lekker.

 

Toen er sneeuw lag heb ik die konijnen keutels niet gezien en geroken met mijn speurneus, en Tineke de leidster vond mij toen een super Bo, maar nu met mijn speurneus op de grond en de lekkere konijnen luchtjes was ze niet zo te spreken over mijn gedrag, en moest na blijven en een extra ronde lopen en zoals het hoort, met de neus in de lucht.

 

Bij mij in de straat woont Kia een grote hond en zo gek als een cent als die mij ziet dan is die niet te houden, ik ook niet want het is altijd dollen, als we de gelegenheid krijgen van onze baasjes.

 

En laat die nu ook op cursus zitten bij de gevorderden en dan ziet die mij en dan neemt die een run en iedereen roepen en rennen en Kia heeft dan zijn gekke vijf minuten totdat iemand de lijn te pakken krijgt, en dan gaan we weer over tot de orde van de cursus.

 

Bij de eerste sneeuw val wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er aan had, heel voorzichtig met een pootje en ik liep op mijn tenen, maar in een keer was het ijs gebroken, sneeuw vlokken een nieuwe uitdaging, rare sprongen in de sneeuw en rondjes hard lopen, wat een feest al die sneeuwvlokken.

 

Ook zijn we het vrouwtje van Jippe in de stad tegen gekomen en dat was wel leuk, want volgens haar had ik een ondeugende kop en dat klopt, maar zo zijn er van die dagen dat ik iets te veel energie heb en die moet je dan kwijt met ondeugende kwajongens streken.

 

En dan lukt mij haast alles wat verboden is en wat ik geleerd heb, dan vergeet ik gewoon even alles, en dan is het even een groot feest en veel blaffen, als Jolanda dan op de trekzak speelt met hoge tonen, dan huil en blaf ik op de toon ladder mee van hoog tot laag.

 

Het laatste nieuws, ik mocht de winkel van Sinkel niet in dus netjes wachten in de auto, ook al zit ik vast in de veiligheidsgordel net zolang klieren en prutsen tot deze los liet, knap staaltje werk van deze beagle, en zo sprong ik op de hoedenplank waar ik doorheen zakte en werkte mij van achter naar voren op de chauffeurstoel, en daar waren Jolanda en Frans weer bij de auto, ben toen maar weer gauw op de achterbank gesprongen want ik spring met vier poten tegelijk, en ik keek heel onschuldig met mijn donker bruine ogen, de baasjes waren er stil van want ze zeiden niets tegen mij, wel een beetje raar.

 

Ik hoop dat jullie allemaal op 10 maart aanwezig zijn, want we maken er die dag een dolle boel van met elkaar, Raycka, Noeska, Djembe, Wiebe, Jippe, Bobbie Milo en Joy tot kijk en een vrolijke blaf en lik van jullie lieve ondeugende Bo.

 


geen zin meer

Nu had ik er geen zin meer in


mooi zitten


sneeuw

Ook bij ons lag veel sneeuw


15 oktober

Noeska en Racyka kijk eens wat ik heb?


Knuffel

Komen jullie het nu nog halen of niet


18 september

Red mijn vakantie  van Bo

 

Daar gingen we dan op pad met de sleurhut kamperen in Warnsborn op de camping met de bijzondere naam een Oase van rust.

Jullie voelen het al aankomen een Oase van rust, dan kennen ze Bo nog maar half, want we stonden nog maar net op onze plaats of de eerste belangstellende melde zich al.

Wat een leuke hond dat was ik Bo, zeker nog een pup en meer van dat soort vragen opa’s en oma’s met kleinkinderen en willekeurige camping bewoners die bij mij Bo kwamen om te aaien en te kijken hoe leuk en mooi ik ben, goed he.

Maar de tweede dag spande ik de kroon van vroeg in de morgen tot laat in de avond, blaffen op alles wat voorbij kwam, en ook op iedereen die mij kwam troosten.

Maar dit vonden mijn baasje maar niets en ze overwogen om naar huis te gaan ik was niet te corrigeren en ik was de baas in de caravan en van de camping.

Ik plaste ook midden op het veldje en de campingbaas die dit zag was boos op mijn baasje want dan kreeg hij gele plekjes in het groene gras.

Maar als de campers hun vuilwater naast het putje loosde zag hij het niet. Vreemd he.

Mijn bench met inhoud heb ik diverse keren verbouwd zonder bouwvergunning, leuk werk maar mijn baasjes vonden het maar niets, en stonden er bij met lege handen.

Maar de redding en de oplossing voor mijn baasjes was nabij, een oude bekende uit Brabant die veel ervaring had met het opleiden van blinde geleide honden vertelde dat je met een plantenspuit een hoop kunt bereiken, om het blaffen van mij in te dammen.

De planten spuit werd bij Blokker in Arnhem gehaald en weer snel terug op de camping.

De spuitgasten waren er al klaar voor en in het begin was ik verbaasd over het dunne waterstraaltje, maar ik werd er onzeker door en bont in met blaffen en toen vroeg men zich weer op de camping af wat er met die blaffer aan de hand was, je hoorde mij niet meer.

Maar al die vriendelijke mensen die het zogoed bedoelde en de vele lovende woorden waren voor mij als pup een beetje te veel.

Meer kan ik je er niet meer over vertellen maar mijn eerste ervaringen met kamperen waren niet geweldig en volgend jaar zien we wel weer.

Als ik goed geïnformeerd ben willen Jolanda en Frans de zon opzoeken, maar mijn geluidsoverlast moet dan wel over zijn.

Wie heeft er een passende oplossing voor de decibellen terug te dringen!

Verder ben ik geslaagd in de vakantie voor de Basiscursus met de volgende opmerking Bo is een leuke en vrolijke hond die veel wil leren.

En dat klopt ook ik ben actief als voorwasser bij de afwasmachine, in de groen voorziening het weg slepen van takken, onkruid tussen de tegels verwijderen het graven van kuilen en rondjes lopen langs de sloot.

En overal sta ik vooraan met mijn neus en nieuwsgierig bij elke deur die open of dicht gaat.

Tot de volgende keer, gr. Bo.

 

 

 


camping

Op vakantie met de caravan


tuinvrouw

Helpen kan ik als de beste


scheuren

Ik mag ook graag de tv gids verscheuren


afwashulp

Ik help de baas en vrouw graag mee met het afwassen


25-06

Na gedane arbeid is het goed rusten op de bank, binnen kort gaan we kamperen en probeer ik elke dag een kort verhaaltje te schrijven over lief en leed op camping.

 

een poot van Bo


2 juni

Hoi, even een kort puppy journaal van Bo uit Hardegarijp.
Ben de afgelopen dagen over de kleine Brieneroord brug geweest richting de kleine Maasvlakte, daar stond een prachtige steiger in de volle wind en veel golfslag, dat was aan de ene kant leuk maar aan de andere kant ook wat angstig de golven die er onderdoor rolde, hoe harder ik blafte en rare sprongen maakte het bleef maar door gaan, er kwam geen eind aan.
Dus dan maar proberen onder de steiger te komen en dat lukte, maar ik was wel kletsnat en het water liep van mijn vacht en lange oren, om weer snel droog te worden door het gras rennen en rollen want ik ben soms niet zo koersvast en maak dan rare sprongen en rondjes.
Ook mijn nichtje Luna is op visite geweest dat was dolle pret en vele rondjes rennen door de tuin, ik was doodmoe met mijn kleine pootjes, en sliep voor het eerst de hele nacht door.
Ik leerde een hoop leuke dingen van Luna zoals gaten graven, enkele botjes verstoppen in het talud en achter de coniferen zodat je zomaar ergens te voorschijn komt met een vieze vuile bek met aarde en modder pootjes heerlijk.
Luna miste mij de volgende dag, en volgens haar bazin miste ze Bo, haar moeder gevoelens kwamen boven drijven, maar dit is volgens het baasje van Luna al weer over.
Ik heb ook een speciale verhouding met de planten gieter, lekker happen en je hebt niets alleen een natte kop wat verkoelend is met warme dagen.
Het luisteren, gaat wel aardig goed en het vrouwtje mag ik graag plagen door mij als benjamin te gedragen en overal maling aan te hebben.
Om mij in toon te houden gaan we naar Doggyfun waar ik probeer te luisteren en waar ik echt moet werken voor een lekker brokje en ook al zeg ik het zelf het gaat mij lekker af.
Als Heidy binnen komt blaf ik alles bij elkaar, want dat is mij speel maatje lekker rollebollen.
Vanavond gaat het niet door want het schijnt dat het vrouwtje theorie krijgt hoe ze met mij om moet gaan, ik ben mij er niet van bewust maar ik mag nu een maal graag spelen en even lekker bijten in schoenen of pantoffels heerlijk.
Dan is er het baasje daarvan mag ik haast alles van en daar ben ik vaak mee op de kleine Maasvlakte en daar slepen we met takken en maak vliegensvlug allerlei rare sprongen en zit ik achter de jonge spreeuwen aan die piepen als angst hazen.
Als een takje of mijn speelgoed beestje wordt weg gegooid breng ik hem terug naar de baas en krijg een kleine beloning.
Eigenlijk ben ik een beetje de koningin van de kleine Maasvlakte.
Vannacht moest ik plassen en dan piep ik maar even, en dan sta ik weer buiten in de tuin te plassen, maar vannacht was ik een beetje ondeugend want de baas sliep weer en lag in bed en toen blafte ik alles bij elkaar, ik was de grote boodschap vergeten te doen, maar hij zei verder niets en stopte mij weer in de betch, de volgende ochtend was ik niet wakker te krijgen.
Afgelopen zondag was er in Leeuwarden het straten festival en ik mocht mee naar de Nieuwstad waar kraampjes stonden met kunst en etenswaren, en ontzettend veel leuke en rare mensen, het was zwart van het volk, maar we kwamen niet ver want iedereen vond mij zo leuk, schattig en wat een prachtige hond en dan aaien en aan mijn oren zitten, als ik het goed begrepen heb wilden ze mij kopen, wat een mafkezen op de Nieuwstad.
We zijn ten slotte bij V&D naar binnen gegaan waar ik in slaap gevallen ben op de armen van het baasje.
Vanavond is er een puppy informatie avond bij de dierenarts over opvoeding, voeding, gezondheidszorg, en als ik op vakantie ga wat te doen enz..Jullie begrijpen mij wel he.
Binnen kort gaan we kamperen in Warnsborn met de sleurhut en daar krijgen jullie wel een verslagje van met foto’s.
Allemaal de groeten van Bo ☺ en een dikke poot.

P.s het laatste nieuws in ben in de sloot gevallen, zie de foto’s.
 

 


In de sloot

 

 

 

 


In de sloot

Ik was in de sloot gevallen en stinken dat ik deed, dus moest ik eerst in bad


In bad


Bezoek

Luna is bij mij op bezoek geweest, zij is een dochter van Carlein. Dus wij hebben de zelfde Oma Denia, dat is best leuk.


Samen

We lijken nog niet echt op elkaar, maar dat komt misschien nog wel


spelen

Met mijn nichtje Luna


26 mei

Ik ben wel foto gek, ik ga er echt voor zitten


TV kijken

Hier kwam ik niet aan toe met al die broertjes en zusjes, maar volgens mij ben ik niet de enige beagle die tv kijkt, ik zag dat mijn broer Wiebe ook al TV kijkt


groeien

Zie je hoe ik groei, alles is goed met mij, alleen eet ik niet altijd mijn bordje leeg, maar volgens de oude baas, hebben al mijn broertjes en zusjes hier ook een beetje last van. De dierenarts was erg tevreden over mij.


mijn eerste belevenissen

De eerste minuten in de auto was ik verdrietig, zonder Rayck en Noeska de directrice en mijn lieve broertjes en zusjes die ook al uitgevlogen waren.

Na een tijdje viel ik in slaap op de leren tas van het vrouwtje en werd wakker aan het Reidklyster, waar de jeugd van de straat gereed stond met vlaggetjes en ballonnen aan de voordeur en een doos vol lekkere hondenkoekjes.

Toen de auto deuren open gingen, viel bij mij het brokje dit is mijn woon en verblijf plaats.

Als eerste daad een plasje op het gras veld iedereen vond dit heel grappig van mij en dat luchtte lekker op na zo een reis voor het eerst in een auto.

En dan al die kinderen oh wat is die zwart, wat is die klein o wat is dit mooi en leuk en vooral grappig met haar rare sprongen.

Na al die opmerkingen gingen we naar binnen, hier ging ik eerst op verkenning overal aan ruiken, lekkere lange gordijnen even in de bek nemen, daarna de vitrage, en al die spelletjes, een touw, piep beestjes en fijne pantoffels van het baasje lekkere pasvorm mijn snuit past er precies in en er snel mee weg lopen.

Ik heb van de vele eerste indrukken niet goed gegeten, maar wel gedronken en het water smaakte iets anders dan in Groningen, maar ja het moet allemaal even wennen.

De hele avond was het een komen van belangstellende en nieuwsgierige blikken hoe ik er uit zou zien om 10.00 uur ging nog de voordeur bel, hoe krijgen ze het voor elkaar, maar ja je bent jong en je wilt wat.

Volgens de baas was ik een beetje over mijn toeren na al dit bezoek, en moest de bench in om tot rust te komen, dat hebben ze geweten ik huilde als een wolf en  beet in mijn kooi en kleedje, maar ik was moe en na een paar minuten was ik in dromen land.

Omdat dit de eerste nacht was zonder mijn broertjes en zusjes mocht ik boven slapen in de reisbench, om een uur of twee in de nacht moest ik plassen.

Is even kijken hoe het baasje hier op reageert, maar deze had de schoenen en spijkerbroek aan de trap leuning hangen op de overloop, voordat ik er erg in had stond ik in de tuin te plassen.

Om 7.00 was ik wakker en heb het eerst blokje om het Reidklyster gelopen, en het voelde fijn aan en ik begrijp het ook al een beetje de kleine en grote boodschap.

De grote boodschap verdwijnt in de straat kolk, met een oude rode plastic schepje wat raar!

Ben zaterdag morgen in de auto naar Pets Place geweest in Bergum voor een tuigje de kleinste die is nog te groot, volgens het vrouwtje is het gekocht op de groei en over twee weken past het ook wel, de kleur is leger groen en het staat zeer gaaf.

In de tuin liep ik overal naar toe en iedereen rende achter mij aan vet irritant, er was ook iemand die mij even zou oppakken, maar door de schijnbeweging belande zij in de talud met de benen ophoog, leuk he.

Daarom kocht het vrouwtje ook een spit met een lekker dik rood touw, daar kon ik op kauwen en niet meer weg lopen, want het is hier groot en heel veel water.

Ben ook voor het eerst over de kleine Brieneroord brug achterhuis geweest even wennen al die planken met ruimte er tussen en water er onder.

Ik ben zondag ook bij oma in Leeuwarden geweest met de auto en dat begin ik ook leuk te vinden het auto rijden, jammer dat de airco kapot is daarom was het wel lekker warm in de auto.

Oma, vond mij zo lief en mooi dat ik er verlegen van werd, en eigenlijk in slaap viel, op haar schoot want ik doe zo veel indrukken op in de afgelopen twee dagen en dat kost energie.

Gisteravond heb ik voor het eerst televisie gezien het reclame blok met iets harder geluid dan normaal en felle kleuren die over het scherm vliegen, ik weet eigenlijk niet wat ik hier aan heb, daar moet ik onder de tafel met mijn spelletjes maar eens over na denken.

Ik ga nu slapen en binnen kort komt er wel weer een nieuw berichtje.

 

Oantsjen Bo.

nieuwe thuis

Ik heb ook een nieuw huis, zit ik hier niet mooi op schoot van mijn nieuwe baas?