Jarig

Wij hebben weer heerlijk met elkaar onze vierde verjaardag gevierd.

mijn kado

Ik kreeg een heerlijke bal kado voor mijn verjaardag

Eindeloos

Heerlijk rennen en spelen in het zand

Snuffelen

Wij zijn echte Beagles en willen graag heerlijk lopen met onze neus over de grond

heerlijk rennen

Heerlijk rennen met al mijn broertjes en zusjes

17 maart

Ik heb weer van alles beleefd.
Een paar weken geleden was ik mee met de uitlaatservice. Toen rende ik naar een Bullterriër toe, maar die wilde niet spelen en vond mij veel te enthousiast. Dus beet hij in mijn oor. Dat was even schrikken, maar inmiddels is mijn oor weer helemaal genezen.
Ik ben meegeweest met de Big Beagle Walk in IJmuiden. Dat was een groot beaglefestijn. We konden heerlijk los rennen over het strand met zeker 20 Beagles! Je kunt je wel voorstellen hoe gaaf dat eruit ziet! 

 

strand ijmuiden

 

langs het water

 

13-01-2013

Hallo iedereen van ‘t Roege Bos!

Leuk om te lezen hoe het bij jullie gaat! Bij mij gaat het goed.
Al ben ik een paar maanden geleden wel ontmand… Maar, sindsdien luister ik wel wat beter naar mijn baasjes als ik los loop.
Ik vind het echt ontzettend leuk om met andere honden te spelen. Dan daag ik ze uit, en hoop dat ze achter me aan gaan rennen. Dat is het leukste wat er is!

We zijn nog op vakantie geweest naar Texel! Dat was leuk, op veel plekken kon ik lekker los rennen!
Een tijdje geleden lag er sneeuw, dat was weer dikke pret zoals je op de foto ziet!

In huis gaat het ook goed. Ben een echte knuffelbeer! Lekker op schoot, of achter iemands rug liggen snurken!
De enige obsessie is huis blijft de tafel…. als mijn baasjes niet in de buurt zijn, spring ik zo, hups vanaf de grond in 1x op de tafel. En dan hoop ik wat lekkers te kunnen smikkelen, zoals een broodje, een bord met eten, of cappucino of een biertje. Ik lust echt alles! Mijn baasjes kijken niet blij als ze mij daar zien staan, dus dan spring ik er gauw weer af.
Waar ik ook gek op ben zijn papieren zakdoekjes: die probeer ik uit jaszakken en tassen te gappen, of gewoon van straat. En dan heb ik ze binnen 1 seconde opgesmikkeld. Iedereen zegt dat het vies is, maar ik vind het lekker.

Soms ga ik mee met de uitlaatservice, en net als zoals Jippe heb ik het dan heel druk met spelen.
Als ik thuiskom, dan ga ik gelijk bij de achterdeur zitten en moet dan heeeel nodig plassen! Daar had ik tijdens het uitlaten geen tijd voor gehad 😉

Gaan we onze 2e verjaardag ook weer zo leuk vieren?
Knuffel van Djembé!

 

waterkant

Lekker met het vrouwtje aan de waterkant

 

rennen

Door het gras rennen vind ik ook heerlijk

 

snuffelen

Ik de sneeuw kun je zo lekker snuffelen

 

wandelen

Lekker wandelen in de sneeuw

 

21-07-2012

 

Hoi lieve mensen van ‘t Roege Bos,

Ik ben op vakantie geweest naar Frankrijk, Elzas/Vogezen, je kunt daar heerlijk snuffelen in de bossen en weiden. 
Het was wel een lange autorit, 7,5 uur rijden. Maar ik heb met name liggen tukken in mijn bench, best prima zo. Tijdens de tussen stops kreeg ik steeds iets lekkers en kon ik even mijn pootjes strekken. Heerlijk toch zo’n leven.
Verder heb ik ook veel in de zon gelegen tijdens mijn vakantie. We hebben veel gewandeld, ik kon lekker los rennen. Ook bij de huisjes die mijn bazen hadden gehuurd had ik alle vrijheid. Echt een groot succes!!!

Een tijdje geleden heb ik ook mijn speurexamen gehaald, al was het wel met de hakken over de sloot volgens mijn bazen. Ik was die dag er afgeleid door de bloemetjes en de bijtjes. 
Mijn baas had een spoor uitgelopen met een aantal hoeken erin en had onderweg 2 voorwerpen op het spoor achtergelaten. Deze voorwerpen moest ik op speuren en ik moest de hoeken goed lopen. Daar kreeg ik vervolgens punten voor.
Ik was misschien toch wel wat zenuwachtig ;). Normaal ben ik hier erg goed in en heb ik het spoor in no-time uitgelopen, maar kon me nu niet zo goed concentreren. Toch waren mijn baasjes erg trots op me.
De bazen zeggen dat we in het najaar Behendigheid gaan doen, omdat ik dat wel erg leuk vond op het beaglespektakel. Ook vond ik het rennen achter de dummy aan erg leuk!
Ik heb al tegen mijn bazen gezegd dat ik volgend jaar weer naar het Spektakel wil, ik vond het helemaal super.
Voorafgaand aan al dit leuks, werd ik helemaal van top tot teen onderzocht door een vreemde man. Nou dat vond ik helemaal niks. Ik had die man zo ook wel kunnen vertellen dat ik een mooie en echte eigenwijze beagle ben, daar waren al deze toestanden echt niet voor nodig. Al vonden mijn baasjes het wel leuk, dat ik zo’n mooi keurrapport had!

Afgelopen vrijdag ben ik met de baas naar de dierenarts geweest, omdat ik irritatie plekjes in mijn oksels had die zich nu ook verder gingen uitbreiden. Waarschijnlijk is het een wondje wat ontstoken is geraakt. Ik heb er zelf niet veel last van, maar de dokter heeft toch een antibiotica kuur en een hydrocortison crème voorgeschreven.

Nou lieve mensen ik ga weer even in de tuin barrelen, het is nu goed weer. Tot laters. Dikke lebber van Djembé. En de groeten van mijn baasjes.

 

 

 

 

Jump

De bedoeling was om te lopen, maar ik vind springen veel leuker

 

op de tafel

Ik moest ook op de tafel

 

alles bekijken

Ik heb ook goed gerust in de vakantie, want wij gingen direct daarna naar het Beagle Spektakel

 

rusten

Ik moest even bijtanken hoor

 

In de wei

 

King of the Hill

 

heerlijk

Lekker zonnebaden in de vakantie

 

examen

Ik heb speurexamen gedaan

 

speurhond

 

verjaardag Djembe

 

Ons 1e verjaardagsfeest was 1 groot feest! Wat konden we lekker blaffen, rennen, spelen en gek doen met z’n allen! 
Wat een leuk terrein zo door de bossen en de heide, met als topdecor: de afgrond waar we ons achter elkaar aan meters naar beneden konden storten om vervolgens heeeeel hard weer naar boven te rennen, en dan natuurlijk wéér naar beneden… wat een lol!
Ik weet het niet zeker want ik lette niet zo op mijn baasjes, maar volgens mij vonden zij het ook gezellig. Wat ons betreft: volgend jaar weer??
Pootje van Djem en groetjes van mijn baasjes.

 

 

wat een fijn feestje

 

wat groot heerlijk rennen

 

even de tijd nemen

 

even kijken wat er gebeurt

 

wat ontzettend leuk

 

wat een lol

 

ik ben wel een beetje moe

 

heerlijk een modderpoel

 

lekker rennen

 

met mijn zusje Bo

 

samen op de foto

 

janauri 2012

 

Hoi Iedereen van ‘t Roege Bos!
Hebben jullie ook zo veel zin in onze 1e verjaardag! De baasjes vertelden dat we naar een groot bos gaan ergens in Gelderland. En dat ik daar lekker achter mijn broertjes, zusjes, mama en andere honden aan kan rennen. Dat wordt dolle pret!
Afgelopen week vertelden ze me, dat ik volgende week wordt “geholpen”?! En dat ze hopen dat ik me dan wat minder macho ga gedragen, want ik graag laten zien dat ik een sterke, stoere Beagle ben. En ook in huis ben ik graag haantje de voorste en doe af en toe erg knorrig als ze me wakker maken en me van mijn plekje van de bank willen verjagen. Ze gaan eerst een soort van proef-castratie doen, om te kijken in hoeverre het mijn gedrag beïnvloedt. De dierenarts brengt dan een implantaat in, dit gaat op dezelfde manier als de chip die we hebben gekregen. Dit implantaat geeft een stof af dat de afgifte van een hormoon in de hersenen remt, waardoor er weer minder testosteron wordt aangemaakt. Dus ik wordt tijdelijk ontmant!!! De baasjes willen het (nog) niet definitief doen. Misschien als ik door de puberteit ben dat ik dan zelf wat rustiger ben geworden en misschien willen ze wel met me naar shows ed. Zal maar zeggen: wordt vervolgt.
Ik ga sinds een paar weken ook af en toe een dag in de week met de hondenuitlaatservice mee, omdat het voor de baasjes af en toe niet lukt om hun diensten te ruilen. Nou ik vind het helemaal niet erg! Lekker met ze allen blaffen in de bus en met z’n allen spelen op een groot veld of in de duinen of het bos. 
Mijn baasjes hebben een nieuwe sport voor mij bedacht, hardlopen. In draf loop ik dan mee aan de fiets. Best leuk, maar ook vermoeiend. We zijn langzaam aan het opbouwen. Nadeel is dat ik dan niet zo makkelijk kan snuffelen en stokken veroveren van de straat.
Vandaag was een bijzondere dag. Toen ik naar buiten ging met mijn baasje, bleek alles onder de poedersuiker te zitten. En ik dacht dat die feestdagen achter de rug waren en dat de lente op komst was?! Het is wel erg leuk om met je neus door die witte poeder te snuiven en te blazen. Maar waarom het nu zo koud moet zijn snap ik niet.
Nou dit was het voor nu. Het is zo langzaam aan bedtijd.  Ik heb sinds kort boven een kleine slaapkamer voor mezelf. Daar staat een grote bench en heel veel kartonnen dozen waar mijn baasje een doolhof van heeft gemaakt. Super leuk joh. Af en toe verstoppen ze mijn brokjes in het doolhof en dan ben ik weer een tijdje zoet met zoeken en snuffelen.
Dikke lebber van Djembé en ook de groeten van mijn baasjes.

 

 

poseren

Ik mag graag op de foto komen

 

sneeuw

Ik vond dit wel bijzonder allemaal poedersuiker

 

speelkameraad

Dit is mijn grote vriend Kayal

 

knuffel

Ik kan lekker knuffelen hoor

 

Mooie Muts

Heb ik niet een mooi muts op?

 

15 december

 

Hoi iedereen van ‘t Roege Bos! Leuk om de foto’s en berichtjes van mijn broers, zussen en mijn mama te lezen! Hier in Noord-Holland gaat het goed!

 


Wordt de laatste tijd echt wel wat rustiger, en nog knuffeliger! Ik vind het heerlijk om na een lange wandeling bij de baasjes op schoot of op mijn kussen voor de haard (lekker warm!) in slaap te knorren.
Zoals je ziet heb ik een heel leuk speeltje gekregen, een soort dino-vogel! Daar heb ik dagenlang het huis mee doorgerend, bank op, bank af, rondje rond of soms over de tafel heen (als mijn baasjes niet opletten), totdat ik dino helemaal stuk heb getrokken en geknaagd, zodat alle vulling eruit is! Dat is een hoop werk, maar wel errug leuk hoor!! 
Ik heb sinds een paar weken een nieuw speurtuig gekregen: nu kan ik lekker hangen in het tuig zonder dat het irriteert. Ik moet nog een keer op de foto met het ding aan, maar dat komt nog wel.
Ook het zoeken van andere mensen kan ik al best goed: een haarelastiekje is genoeg voor mij om de geur uit te halen, en vervolgens iemand die in het bos verstopt zit terug te vinden! Broertjes en zusjes dat speuren is erg leuk! Lekker je neus gebruiken en hangen in de lijn, want dat mag nu opeens wel. En als ik ze dan al snuffelende en trekkende gevonden heb zijn mijn baasjes ape-trots en heel enthousiast!
Bij ons in huis is het een en ander veranderd?! Er hangen leuke linten en takken en dergelijke, erg leuk om mee te spelen en je tanden in te zetten. Mijn bazin zegt echter dat dat kerstversiering is en niet voor nieuwsgierige en sloop grage beagles bestemd is. Snappen jullie dat nou? Buiten mag ik er wel aan knagen en binnen niet?! Ik vind het maar een raar iets die kerstversiering!
Nou fijne feestdagen allemaal en hopelijk voor alle hondjes veel lekkere hapjes en brokjes met de kerst! 
Tot ziens, dikke lebber van Djembé!

 

 

speuren

Dit vind ik geweldig, lekker mijn neus achterna

 

op schoot

Ik lig graag op schoot bij mijn baas

 

cool

Wat een cool speeltje heb ik vinden jullie niet?

 

verstoppertje

Ik kan heerlijk verstoppertje spelen

 

26 oktober

Hoi allemaal. Hoe gaat het bij jullie?
Hier gaat het prima. Jullie hebben al kunnen lezen dat we op bezoek zijn geweest bij mijn mamma en de fokker. Erg leuk om hun weer te zien, en ik lijk veel op Raycka he!
Een tijdje geleden heb ik meegedaan aan een speurclinic van een hele dag. Na eerst wat saaie theorie begon het sorteren. Hier kon ik mijn speeltje zoeken die verstopt was. Dat was niet zo moeilijk. Lastiger was het om uit een aantal houten staafjes het staafje met geur van mijn baasje te zoeken. Het eerste de beste houten staafje vond ik ook wel geschikt om op te kluiven, maar dat was dan niet de bedoeling. Naja.
Na de pauze begon het echte werk, op een groot grasveld liepen mijn baasjes een spoor uit welke ik daarna moest volgen. Voor Beagles onder ons: je mag hier lekker hangen in je tuigje, trekken mag dus…. en je bepaald zelf waar je heen gaat!! Het is echt geweldig om je neus lekker te kunnen gebruiken, en aan het eind werd ik nog beloond ook! 
Vervolgens ook nog praktijkspeuren gedaan. Dan ging één van mijn baasjes zich verstoppen in het bos, en ik kon daarna het spoor volgen. Dat deed ik ook erg goed, en het was ook weer fijn om de roedel dan weer compleet te hebben. 
Ik ben zo enthousiast geworden dat we vorig weekend zelf nog een keer zijn gaan praktijkspeuren, dat is echt erg leuk, een aanrader voor elke Beagle!

Ook heb ik vervolg-cursus 1 van de hondenschool volbracht. De laatste les was er een wedstrijdje op een aantal gehoorzaamheids- en behendigheidsonderdelen, en hier haalde ik tot verrassing van iedereen de 2e plaats!! Hiermee had ik een grote bak met snoepjes verdiend, en natuurlijk dikke knuffels van mijn baasjes! Na de winter ga ik verder met vervolgcursus deel 2.
 
De laatste tijd lijkt het wel of ik iets rustiger wordt, mezelf steeds beter kan vermaken, en ook beter luister. 
Maar mijn baasjes moeten niet denken dat ze me nu de baas zijn hoor, want daar ben ik veels te eigenzinnig voor 😉
Tot horens, groetjes en likjes van Djembé.

 

op bezoek

Ik heb lekker gespeeld met Noeska, wij konden er geen genoeg van krijgen, de baas van Noeska stopte eerst Noeska een tijdje in de bench en daarn heb ik ook nog een tijdje in Noeska haar bench mogen liggen

 

speuren

Mijn neus achterna is iets wat ik graag doe

 

lekker liggen

Dit is beagle eigen lekker liggen op de rug

 

TV kijken

Vooral als mijn soortgenoten de buis onveilig maken

 

18 september

Berichtje van Djembé:


Ik wilde bij deze even laten weten dat ik me weer helemaal beter voel! Antibiotica helpt goed. Ik eet ook weer goed, en heb weer energie te over.
Dokter denkt aan kennelhoest (hoewel ik hiertegen ben in-geënt, kan je het toch krijgen in lichte mate), of misschien heb ik toch iets verkeerd gegeten van de straat.
Vandaag grote wandeling gemaakt in de regen. De eerste stapjes zijn niet leuk, is nat en koud, maar daarna maakt het me niks meer uit hoor. Ben tenslotte een stoere jongen!
Heb mijn poot deze week voor het eerst omhoog gedaan tijdens het plassen! Kijk, nu wordt ik echt groot hè.

Tot snel weer, poot van Djembé

 

12 september

 

Hoi iedereen van het Roege Bos,

De afgelopen maanden heb ik weer heel wat beleefd. Om te beginnen zijn we allemaal een half jaar oud!!! En ik begin al echt op een jonge hond te lijken, zeggen mijn baasjes. 
Ik weeg inmiddels alweer 10 kilo! Dat heeft ook wel nadelen, want ik kan nu niet meer zo lekker op schoot liggen als toen ik een klein hondje was…. Het is nu soms even zoeken naar een lekker plekje. 
Ik heb een nieuwe hobbie: pluche knuffels helemaal aan flarden scheuren! Hier ben heel goed in, zoals je ziet op de foto. Ik heb ze in no time versnipperd.

Hondenspelletjes, waar lekkere koekjes in verstopt zitten, zijn aan mij wel besteed. Ik heb ongeveer drie dagen nodig om door te hebben hoe ik het snelst een koekje kan pakken.
De baasjes hebben mij opgegeven voor een speurworkshop. Binnenkort ga ik hun laten zien hoe goed mijn neusje werkt. Want er is niks leukers dan lekker snuffelen! Ook ben ik inmiddels gestrikt voor een vervolg gehoorzaamheidscursus. Hier moet ik weer braaf luisteren en commando’s uitvoeren. Het is dat ik er koekjes voor krijg, want anders begon ik er niet aan.

Verder ben ik op een warme dag met mijn baasje in het kanaal wezen zwemmen. Mijn baasje vond het eigenlijk leuker dan ik. Het was vreselijk koud en nat. Wel heb ik even laten zien hoe goed ik kan zwemmen!
Ook ben ik nog op het strand geweest, daar zijn altijd veel andere hondenvriendjes. Dat is dus dolle pret. Mijn baasjes laten me hier niet los, want ik ga gewoon achter andere honden aan, en kom echt niet meer terug. 
Verder is hier nog een heel mooi bos in de buurt, waar een groot losloopgebied voor ons is. Hier mag ik wel los, en kan ik me helemaal uitleven.

Sinds vandaag voel ik me niet zo lekker. 
Ik speel niet, eet niet, slaap erg veel en bibberde van de koorts. Bazinnetje vond het nodig om langs de dierenarts te gaan. En daar heb ik een antibiotica kuurtje gekregen. Hopelijk ben ik weer snel de oude.
Tot ziens, ik ga weer even lekker tukken! 

 

 

zwemmen

 

op schoot

Lekker op schoot zitten

 

rennen

Los lopen vind ik heerlijk

 

slopen

Ik ben net als mijn zusje Noeska een sloper.

 

leuk

dit vind ik ook leuk

 

snuffelen

Dit vind ik een leuk spelletje

 

Juli 2011

Hallo allemaal!

Hier weer een berichtje uit Oudorp. Het is hoog tijd dat mijn baasjes weer eens verslag doen, want ik heb een hoop meegemaakt.

Om te beginnen heb ik het diploma van de basiscursus van meneer Gaus ‘Leren samenwerken’ gehaald! (Even onder  Beagles: samenwerken doen we natuurlijk alleen als het ons uitkomt!). Volgen blijft nog steeds lastig, omdat ik steeds allemaal lekkere geurtjes in mijn neus heb. Nu heb ik schoolvakantie, maar in augustus begint de ellende weer…

Ook ben ik voor het eerst van mijn leven op vakantie geweest! Dat was spannend, heb allemaal nieuwe plekjes kunnen besnuffelen. En lekker veel geknuffeld en uitgerust met mijn baasjes.  

Graven in de tuin is nog steeds geweldig, kijk maar ik kan steeds sneller en dieper graven! Volgens mijn baasjes richt ik dan een ravage aan, tsja mogen zij het weer opruimen…. En ik vind het erg leuk om verstopte speeltjes op te zoeken in huis en in de tuin. Deze hobby’s combineer ik af en toe, dan begraaf ik mijn speeltjes in tuin, om ze de volgende dag weer op te speuren en uit te graven!

Verder ben ik de laatste tijd erg ondeugend, vraag steeds om aandacht, en daag mijn baasjes uit door op de bank, stoelen en tafels te springen. Het spelletje “pak me dan, als je kan” is dan een van mijn favorieten! Mijn baasjes vinden dit niet leuk, hierna moet ik steeds in de bench.

Zwemmen kan ik ook al! De eerste keren vond ik het niet zo leuk, maar ik ben afgelopen weekend met mijn vriendinnetje te zwemmen geweest, en dat was dolle pret.

 

 

Tot de volgende keer weer, pootjes van Djembe en zijn baasjes

 

Luisteren

Ook het commando “Hier” heb ik geleerd

 

Volg

Ik heb op de puppy cursus ook leren volgen

 

Zitten

Ik kan mooi zitten, maar ook andere dingen goed, kijk maar hieronder

 

Graven

 

Op stap met Penny

Zwemmen

 

Lekker in het water

 

Wandelen

 

25-06

Hoi mama, broertjes en zusjes en iedereen van ‘t Roege Bos.

 

Leuk om af te toe te lezen hoe het met jullie gaat. Hier gaat het goed.

Mijn baasjes hadden van kartonnen dozen een doolhof voor me gemaakt…. en daar speeltjes en lekkere dingen in verstopt: dat was erg leuk. Ook hielp ik later mee de dozen weer uit elkaar te scheuren: geen probleem!

Met eten gaat het prima. Eet meestal voerbakje wel leeg. En soms krijg ik mijn brokjes niet netjes in een voerbak, zoals het hoort, maar dan is het voer gestrooid door de tuin. Of er ligt een spoor van lekkere brokjes door het huis en de tuin. Toen kwam ik erachter dat ik een neus heb: en die werkt uitstekend!! In het grasveld is het wel wat moeilijker, maar ook daar vind ik heus alle brokjes wel hoor….

Andere spelletjes, zoals ruiken onder welk bakje wat lekkers verstopt zit, vind ik ook erg leuk. Soms zetten ze mij op de gang, als ik dan terug mag is een speelgoedje van mij verstopt: dan zeggen ze “zoek” en dan ga ik hard snuffelen en zoeken om het speelgoed te vinden: grappig hoor!

Met de oefeningen gaat het redelijk. Of ik zo goed ga luisteren als broer Wiebe doet, dat weet ik nog niet. Soms doe ik heel goed mijn best, maar als ik buiten ben, en er veel afleiding is… dan is het moeilijk!! Maar mijn baasjes zijn erg trots op me als ik het goed doe, dus wie weet…..

 

Tot ziens, pootje van Djembé en groetjes van Monica en Branko

 

doolhof

 

uit rusten

Heerlijk samen met de vrouw uitrusten

 

spelletje

Dit vind ik een leuk spelletje is goed voor mijn neus

 

brokjes zoeken

 

5 juni

 

Hoi Allemaal!

 

 

 

Inmiddels ben ik bijna 12 weken oud! Het gaat hartstikke goed. Ik groei heel hard (ben nu ruim5 kilo!), hoor steeds beter (luisteren naar de baasjes is een ander verhaal….) en heel belangrijk: ik kan nu al zelf op de bank springen!

 

Dat doe ik alleen als mijn baasjes niet opletten, lekker stiekum! Laatst zat ik daar met een witte knuffelaap, heel gezellig. Helaas werd ik betrapt…. (zie foto)

 

Spelen met andere honden gaat erg goed. Zoals je op de foto kan zien ben ik soms heel wild, en spring als een vlo om Morro heen. Met Luna, de kruizing herder, kan ik ook leuk spelen, zij doet heel voorzichtig met me.

 

Alleen spelen kan ik ook: zo kreeg ik bij opa en oma een mooie boei! En in mijn eigen tuin ga ik lekker knagen aan de planten, en het graven heb ik ook ontdekt! Dat is leuk!

 

 

 

Laatst ben ik ook nog naar het strand geweest. Ik heb de zee alleen gevoeld met mijn pootjes, en toen wist ik wel genoeg: koud!! Wel kan je lekker lopen op het strand.

 

De puppycursus is alweer afgelopen… morgen ga ik beginnen met de 1e les van de basiscursus. Ben benieuwd of ik daar nog iets kan opsteken.

 

Tot de volgende keer, groetjes van mijn baasjes en een pootje van mij!

 

 

 

Djembé

 

 

verstoppen

Tussen de planten

 

graven

Ik heb ook ontdekt dat ik kan graven

 

Boei

Dit speeltje kreeg ik van Oma en Opa

 

Luna

Spelen met Luna

 

spelen

Samen met Morro

 

21 mei

Ik ben inmiddels ruim 9 weken oud. Mijn beagle karakter komt steeds meer naar voren; mijn baasjes vinden dat leuk om te zien. Zo luister ik alleen naar “hier”, “zit” of “volg” als ik daar zelf zin in heb. Ik ben ook nog erg snel afgeleid… maar voor een brokje luister ik weer wel! Zo vind ik het fijn om door de tuin te struinen, en leuk op blaadjes te kauwen en ze daarna weer uit te spugen… echt lekker is het toch niet! Of om me heen te kijken naar de bloemetjes en de bijtjes, zo leuk allemaal! En het graven in de tuin heb ik ook ontdekt…

Ook ben ik bij de dierarts geweest. Geen centje pijn hoor, ook omdat ik brokjes kreeg vond ik iedereen erg aardig! De dierenarts vond mij een stoere, gezonde jongen! Dat had ze wel goed gezien, want dat ben ik ook hihi 😉
Groeien doe erg goed, ik weeg nu al ruim 3,8 kilo! Ook wordt ik steeds mooier (vind ik zelf), want mijn koppie wordt steeds bruiner, en mijn pootjes ook!

Gistermiddag ben ik samen met mijn baasje naar de trein gegaan. Dat was wel spannend. Ik heb daar op een trap gelopen, en ben ook de trein in gegaan. Dat was eerst wel even spannend, maar na 10 minuten legde ik mijn koppie erbij neer…. lekker snurken!! In Haarlem stapten wij uit en gingen nog een stukje met de bus. We zaten voorin en konden alles zo goed zien! In Haarlem kwamen we het bazinnetje tegen: leuk! En toen met de auto weer naar huis.

Ik vind wandelen erg leuk, alleen ik kan nog niet zo ver. Daarom ga ik soms ook in de rugtas van mijn baasje. Dat is erg leuk, ik kan alles dan goed zien!
Tot de volgende keer!

 

Kauwen

Op een stokje kauwen vind ik erg fijn

 

uitrusten

Lekker uitrusten in het gras

 

Spelen

Ik kan echt mooi spelen in de tuin

 

14 mei

Hallo daar!

Ik wilde even laten weten hoe het in Oudorp gaat. Ik heb veel beleefd deze week!
De eerste paar dagen was ik erg rustig, en sliep veel. Maar nu ben ik al aardig gewend en ben veel actiever!
Ook at ik in het begin niet zo veel, maar inmiddels heb ik bere-beagle-trek! Mijn baasjes hadden hierover gebeld met de fokker, en die hadden al gezegd dat we ons geen zorgen hoefden te maken.
Ik groei enorm, en elke dag wordt mijn kop en poten wat bruiner. Jullie herkennen me vast niet meer over een paar weken….

Deze week heb ik van alles gedaan en beleefd.
Zo ben ik een aantal keer met de auto bij mensen op bezoek geweest. In de auto zit ik dan in de bench, dit gaat supergoed!
Ook heb ik al in de fietsmand gezeten, alles wat ik zie en ruik vind ik heel interessant. Na zo’n ritje heb ik veel indrukken opgedaan en moet dan echt even slapen.
De markt heb ik ook al onveilig gemaakt…. ik trok veel bekijks, en liet me lekker aaien!

Ik ben ook al druk aan het trainen. Ik kan al zitten, hier komen en volgen als ik niet teveel afgeleid ben. Wandelen vind ik erg fijn. Onderweg ruik en zie ik van alles, en word daar erg enthousiast van! Soms weet ik niet hoe hard ik met mijn staartje moet kwispelen.
In huis plas ik steeds minder, ik doe het graag op het grasveld. De puppycursus was een groot succes, ik heb daar veel vriendjes gemaakt. Ook al was ik de kleinste en de jongste, ik liet mij zeker de kaas niet van het brood eten als die grote honden ruw met mij om gingen. Ze hadden daar ook een cd met vreemde geluiden. De mensen noemen het onweer en vuurwerk, hier was ik totaal niet van onder de indruk….. ook omdat er tegelijkertijd allemaal lekkere brokjes uit de lucht vielen! Wat wil je als Beagle nog meer?!

Ook heb ik al een kat ontmoet. Het leek me leuk om te spelen, maar de kat gaf me een pets om mijn kop. Toen begreep ik dat dit geen speelkameraadje is.
Waar ik wel fijn mee kan spelen is de overbuurhond, dit is ook een Beagle! Dat klikte meteen!

Het is leuk om op de site te lezen hoe het met mijn broertjes en zusjes gaat. Dikke Beagleknuffel en tot de volgende keer!

 

buren

Onze buren hebben ook een beagle, leuk om mee te spelen

 

Spelen

 

Op de fiets

 

Mijn eerste dag en nacht

ik wilde jullie even laten weten hoe de eerste dag en nacht is verlopen bij mijn nieuwe baasjes.

In het begin vond ik het in de auto niet leuk! Ik piepte en jankte heel hard omdat ik mijn broertjes en zusjes zo miste! En ik huilde als een echt wolfje, zo probeerde ik net als mijn verre voorvader mijn roedel bij elkaar te huilen.
Toen dit na vijf minuten niet lukte, ben ik maar gaan slapen. We zijn een paar keer onderweg gestopt, maar ik ben helemaal niet misselijk geweest, ook niet gekwijlt. Heb veel geslapen, en ook gewoon braaf naar buiten gekeken! Mijn baasjes waren erg trots op mij!
In mijn nieuwe huisje heb ik eerst de woonkamer en de tuin verkend, en daarna heel lang geslapen in mijn doos op het grasveld. Toen ik wakker werd heb ik geplast en gespeeld en gegeten en werd ik geknuffeld, en toen viel ik weer in slaap.

Vannacht ging ik in de bench mee op de slaapkamer! Ik was heel braaf en sliep eerder dan dat mijn baasjes in bed konden stappen. Om 3 uur in de ochtend begon ik wakker te worden en werd ik door mijn baasje buiten gezet. Ik deed direct een grote plas! Oh, wat waren mijn baasjes trots! En toen weer terug de bench in, en ik sliep verder tot 6 uur. Ik piepte toen een beetje maar omdat ik mijn baasjes wel hoorde maar zij mij verder niet al te veel aandacht gaven, werd ik na vijf minuten rustig en ging weer slapen.

Vanochtend een heerlijk ontbijtje gehad, en wat in de steeg heen en weer gelopen, en op dit moment lig ik lekker te slapen op de schoot van mijn baasje.
Snel laat ik weer wat van mij horen!