31-12-2012

Wraff, hier ben ik weer! Het is al weer een poos geleden dat jullie iets over mij konden lezen maar jullie weten het: druk druk druk!

Nu, ik ben nog niet veel veranderd vergeleken met de laatste keer dat we elkaar hebben besnuffeld. Dezelfde gekke Jippe, nog niet veel breder en dikker. Maar ik heb ook energie voor drie. Tijdens de zomervakantie heb ik samen met Doutzen gelogeerd in een dierenpension, en leuk dat we dat vonden: ALLEMAAL HONDEN. Twee weken spelen, stoeien, biologische brokken eten (?). Ik had wel last van mijn darmen overigens en dat hebben ze geweten thuis. Verder was het helemaal okay.

Mijn baasjes vinden dat ik wel erg snel ben afgeleid, sta ik rustig te plassen en komt er een soortgenoot aan, dan stop ik onmiddellijk want stel je voor dat dat andere hondje wil spelen. Met het gevolg dat ik 10 minuten later alweer bij de deur sta, ik moet plassen!!! Dit wordt niet echt gewaardeerd door mijn baasjes, helemaal niet als het regent. En dat doet het nogal eens de laatste tijd. De kerstboom vind ik prima maar niet bijster interessant. Wat ik leuk en lekker vind zijn al die lekkere hapjes op tafel. Ik heb ook al wat gepikt, daar ben ik erg goed in. Ondanks al mijn streken vinden mijn baasjes mij nog steeds erg lief en ben ik een goeiige hond. Volgens mij heb ik wel weer genoeg gekletst. Ik hoop snel weer iets van mijn broertjes en zusjes te lezen. En voor de baasjes, mijn broertjes en zusjes, Raycka en Noeska en hun baasjes: folle lok en seine yn it nije jier! De allerbeste wensen voor 2013.

 

Natte likken van Jipp


samen

Hier ben ik heerlijk samen met Sara


niets is te gek

Ook de bril van de baas heb ik graag op


Slabbetje

Ik laat me ook graag verwennen


Slabbetje

Ik laat me ook graag verwennen


mooi

Ik laat me graag mooi maken


kijken

ik vind naar buiten kijken erg leuk, kan ik goed zien wat er aan komt


wachten

Wij wachten samen wat er komen gaat.


verjaardag Jippe

 

Dag allemaal,

 

 

 

Wat was het leuk he, vorige week zaterdag. Ik heb geloof ik nog nooit zo hard gerend en leuk gespeeld. Eindelijk mocht ik weer eens los lopen. Dat mag ik thuis niet namelijk omdat mijn baasjes denken dat ik dan niet meer terug kom. Maar zelf denk ik dat dat best wel mee valt, alleen weet ik niet zo goed wat de regels in het verkeer zijn en ren ik zo voor een fietser. En het vrouwtje is dan bang dat ik een ouder mens de botten laat breken, ach, allemaal aanstelleritis. Maar als ik een andere hond zie ben ik toch zo ontzettend blij en enthousiast.

 

Ik heb een leuke verjaardag gehad, maar het feest is komend weekend want dan komt er allemaal visite. Of zouden ze ook voor mijn baasje komen? Want die is ook jarig geweest. Hmmm, er valt vast veel te schransen. Ik was trouwens wel errug moe na ons verjaardagsfeestje, Doutzen en ik hebben liggen te knorren  in de auto.  De baasjes vonden het zo leuk om te zien dat ik op mijn broertjes lijk, en we blaffen ook nog hetzelfde. Dat blaffen vinden ze overigens minder leuk. Doutzen vertelde mij dat ze het ook zo gezellig vond, vooral met de twee oudere dametjes. Samen drinken uit een modderplas, zo fijn. Ik ben nu een keukenrol uit elkaar aan het plukken, oei daar komt mijn baasje. Volgende keer klets ik weer even verder, tot dan!

 

 

 

Natte lebber van Jippe

 


vol spanning afwachten


met mijn hele familie


samen in de bench


knuffel


12 februari

 

Dag allemaal,

 

 

 

Hier weer een levensteken van mij uit het (nu nog) ijskoud Heerenveen. Wat mij betreft mag het best nog even duren met die sneeuw, ik ruik toch zoveel lekkers en wil constant met mijn neus over de grond lopen. Maar dat mag natuurlijk weer niet want ik ben nu bijna een jaar en dan moet je je volgens mijn baasjes netjes gedragen. Nou, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Een beagle blijft een beagle: eigenwijs, oost-indisch doof en alle geurtjes vinden we heerlijk. Janken bij muziek doe ik nog steeds, nu moet ik ook wel eens in de bench in de garage. Dan blaf ik heeeel erg hard maar het helpt niets, ik moet daar zeker een kwartier blijven zitten. Ik ben ook wel een beetje verdrietig want ik heb net te horen gekregen dat ik niet mee mag naar Zwitserland in de zomervakantie. Maar toen mijn baasjes in december een weekendje Limburg deden, ben ik samen met Doutzen te logeren geweest in een hondenpension. Dat vond ik geweldig! Allemaal soortgenoten. Lekker blaffen, spelen, rennen, heerlijk! En ik kreeg daar biologische brokken, mmmm. Ik slaap best veel, dan zoek ik een lekker warm plekje op bij de verwarming. Maar het allerliefst lig ik bovenop Doutzen, zo lekker warm. Doutzen vindt dat helemaal niet erg hoor. Soms hebben we hele erge (nep) ruzie en dan piep ik verschrikkelijk hard. Mijn baasjes vinden dat dat best wel wat minder kan. En volgens mijn baasjes ben ik hun eerste hond die blaft, nota bene! Dat doe ik om te winnen en mijn zin te krijgen, soms helpt het, vaker niet. Maar verder zijn ze geloof ik dik tevreden over mij. Dat zijn alle baasjes volgens mij. Maar dat kunnen jullie elkaar mooi vertellen tijdens ons verjaardagsfeestje. Daar heb ik toch zo’n  zin in. Nu weer genoeg gekletst, tot ziens in maart.

 

 

 

Hele lieve, natte en slijmerige likjes van Jippe

 

 

 


bench

Soms moet ik in de bench.


pruik

De meisje vinden mij met pruik ook leuk, ik vond het wel een grappig spelletje


mooi he

ik mag mij graag verkleden


knuffel

Ondanks dat ik de baas zijn muziek niet leuk vind, mag ik wel lekker op schoot liggen en geef hem een lekkere knuffel


heerlijk

Dit vind ik heerlijk lekker liggen


13 november

Dag allemaal,

Hier eindelijk weer eens berichtje van mij. Ik ben nog SPRINGlevend hoor.
Poehh, waar zal ik eens beginnen want ik heb weer heel wat beleefd de
afgelopen tijd. Zoals jullie kunnen zien ben ik geslaagd voor de basiscursus
Leren Samenwerken. En zeg nou zelf, prachtige lijst toch? We moesten er wel
hard voor werken hoor. Meestal vond ik het wel leuk om samen met mijn baasje
te oefenen maar soms had ik er ook flink de balen van. Moest ik weer die
vervelende “follow-me” om en maar oefenen. Hoe verzinnen ze het. Want het
liefst doe ik wat ik zelf wil, lekker graven, rennen, snuffelen, snoepen en
snurken. Ik ben ook al groter dan Doutzen maar nog niet breder, dat komt
vanzelf wordt er gezegd. We wachten maar af. Sinds ik de cursus gedaan heb,
mag ik niet meer los lopen. Dat is wel jammer hoor want ik hield mijn
baasjes wel goed in de gaten en kwam regelmatig een knuffel of een koekje
halen. Nieuwsgierig ben ik nog steeds, ik voorzie alles wat er gebeurd van
commentaar, kijkend uit het grote raam met mijn voorpootjes in de
vensterbank. Jullie snappen wel, er staat ook niet veel meer in de
vensterbank. Ik kan maar niet wennen aan die gekke bezigheden van mijn grote
baas en kleine vriendin: piano spelen, saxofoon spelen en trompetteren.
Vreselijk!!! En dan moet ik toch zo huilen en blaffen. Tot mijn grote
verontwaardiging word ik dan ook nog naar buiten gestuurd want volgens mijn
baasjes worden ze allemaal gek van mij, nou, dat moeten zij vooral zeggen.
Maar dan blaf ik buiten vrolijk verder, lekker puh. Mijn vrouwtjesbaas heeft
er iets op gevonden, als het dagelijkse muziekuurtje aanbreekt mag ik helpen
met de vaatwasser inruimen. Onder het likken piep ik zo nu en dan, maar het
blijft binnen de toegestane aantal decibellen. Iedereen tevreden. Wat ik ook
erg leuk vind om te doen is zodra de deur opengaat naar boven rennen, een
knuffel pakken en die meenemen naar mijn mand. Meestal vindt mijn kleine
baasje dat niet zo leuk en moet ik de knuffel weer inleveren. Verder ben ik
goed gezond en ben ik een stoere en prachtige kerel met een fantastische
kop. Al zeg ik het zelf.
Nu weer genoeg gekletst, tot de volgende keer maar weer en heel veel natte
likjes van Jippe.


spelen

Het liefst een knuffel van de kleine baasje, maar ik heb ook wel eigen speelgoed.


mee blazen

Ik wil graag tijdens het muziekuurtje mee blazen, maar ik speel niet erg zuiver, dus wordt het niet op prijs gesteld


een leuk spelletje

De vrouw heeft een leuk spelletje bedacht tijdens het muziekuurtje


lief

De baas vind mij toch wel lief, ondanks dat ik zijn muziek niet altijd kan waarderen


helpen

Ik mag ook graag de bazen helpen met de tuin


Diploma

Ik heb net als de meeste broertjes en zusjes mijn diploma gehaald


2 september

 

Dag lieve mamma, broertjes en zusjes, ik ben toch zo blij dat de vakantie weer voorbij is. Al dat zand op Terschelling en het zoute water dat in mijn voetjes prikte. Brrr, niks niet leuk die grote golven. En dan die verschrikkelijke DOGGYCAR, ik was zo boos dat ik  ‘m een beetje vernield heb. Dat vonden mijn baasjes niet zo leuk geloof ik. Het kamperen vond ik wel super, 24 uur per dag bij mijn lieve vriendinnetjes en baasjes zijn, heerlijk! En een bekijks dat ik heb gehad samen met Doutzen, bijna alle mensen vonden ons toch zo schattig. In Amsterdam ben ik zelfs door wildvreemden op de foto gezet. Nou, dat vind ik geen probleem hoor. Zoals jullie kunnen lezen en zien gaat het uitstekend met mij. Ik groei nog steeds, ben geloof ik al groter dan Doutzen maar nog niet breder. Ook de kilootjes komen goed aan, ik geloof dat ik al dik 11 kilo ben. Maar dat zie je niet hoor! Ik ga altijd netjes in de bench zitten als ik mijn brokjes krijg, goed van mij he? Verder kan ik buitengewoon goed blaffen en Doutzen pesten. De baasjes vinden het niet zo leuk dat ik wat rare dingen doe bij Doutzen maar dat hoort er toch bij? Nou, dan dreigen ze dat ze me daar wel eens van af zullen helpen. Ik wacht maar af. Volgende week ga ik met mijn bazin naar de basiscursus. Dan moeten we in vier weken van alles leren en word ik een voorbeeldige hond. Mijn baasje hoopt zo dat ik straks netjes aan de lijn kan lopen, nu laat ik mijn baasje uit en dat moet volgens haar andersom zijn. Dat zullen we nog wel eens zien. Als ik mijn behoeften moet doen, ga ik keurig bij de deur staan wachten tot ze me naar buiten laten. Dat is toch wel super, vinden jullie niet? Ik slaap nog heel erg graag en veel. En nieuwsgierig ben ik, soms gebruik ik ook wel eens de vensterbank om het nog beter te kunnen zien. Als ik heb gedronken dan laat ik een spoor van waterdruppels achter, er blijkt altijd nog wat water in mijn hanglippen achter te blijven. Dat wordt weer dweilen! Ik houd nu weer op met kletsen, volgende keer ga ik wat vertellen van de ontwikkelingen op de cursus, lieve likjes van Jippe.

 


Bench

Soms voor mijn eigen rust moet ik toch maar even in de bench


even zien

Ik ben nieuwsgierig, dus wil graag weten wat er achter deze planken gebeurt


Benieuwd

Ben benieuwd wat daar gebeurt


Terschelling

Lekker graven op het strand van Terschelling


lekker

Het liefst lig ik zo op schoot


samen

ik ben blij als Doutzen er is


29 juni

Dag allemaal, 

Ik dacht: ik stuur weer eens wat mooie foto’s van mijzelf. Dan kunnen jullie zien dat ik a. ondeugend ben, b. heel (on)schuldig kan kijken, c. heel erg hard groei en d. een prachtige, lieve Jippe ben. Mijn baasjes zijn nog steeds erg blij met mij want ze vinden mij nog steeds erg leuk. Ik kan goed knuffelen en likjes geven. Als ik slaap dan snurk ik dat het een lieve lust is. En inmiddels heb ik ook ontdekt dat ik met m’n poot omhoog kan plassen, vooral bij die ene lantaarnpaal en de hordeur. Verder kan ik ook heel goed blaffen en stoer doen. En gaten graven is mijn grootste hobby. Jammer genoeg kan ik dat nooit stiekem doen, ze zien het altijd aan mijn snuit en aan de gaten in de tuin. Mijn baasje is zo blij dat ze geen examen hoeft te doen want ze denkt dat ik geen tienen haal zoals Wiebe. Het doet me wel goed dat mijn andere broertje(s) en zusjes ook gekke fratsen uit halen. Volgens mijn baasjes ben ik wel een ontzettend lieve hond die heel goed kan knuffelen en kusjes geven, nou, dat is toch ook wel wat waard? Overigens, ik kan wel zit en wacht! En apporteren als het me goed uit komt. Jullie zien wel, ik heb het poerbest nei’t sin (dat is Fries). Ik blaf ook in het Frysk. Nou, nu heb ik wel weer genoeg gekletst, heel veel lieve Fryske blafjes en tutsjes van Jippe voor mamma en al mijn broertjes en zusjes. Jippe


liggen

Ik lig ook graag hoor, ben dus ook een echte Beagle


zitten

Ik vind het leuk om op de foto te komen en ga er eens goed voor zitten


verstoppen

Heb ik niet een mooi plekje


30 mei

Dag allemaal,

 

Jongens, jongens, wat gaat het goed met mij. Ik groei bij de klippen op, tot grote schrik van mijn baasjes ben ik al 5 kilo! Het is toch echt zo, ik heb wel vier keer op de weegschaal gestaan, met de baas, zonder de baas, met de kleinste baas, etc. Ondanks dat ik mijn brokjes niet altijd helemaal op eet. En ik krijg toch ook echt wel voldoende beweging, daar zorg ik zelf wel voor. Spelen met Doutzen is mijn allergrootste hobby, naast lekker knorren op de schoot bij een van mijn baasjes. Ik kan ook al goed zit en blijf, wachten valt niet mee maar door de slurf en een ring springen vind ik geweldig. Ik krijg niet de kans om veel te vernielen want dan hoor ik heel hard NEE. En dat vind ik toch zo vervelend, veel leuker is het om complimentjes te krijgen en koekjes natuurlijk. Gaten graven in de tuin, daar ben ik ook heel erg goed in. Dan heb ik zwarte pootjes in plaats van witte en mijn neus zit dan onder de modder. Mijn grootste baas vindt het minder leuk, maar dan kijk ik hem zo lief mogelijk aan. En meestal trapt hij er in, weer gelukt. Als ik de meisjes van school haal heb ik zo veel bekijks, alle kindertjes willen mij aaien. Nou, dat vind ik uitstekend. Hoe meer aandacht, hoe beter. Nu ga ik weer lekker slapen in de bench want de bazin vindt dat ik weer even moet rusten (dat komt haar ook wel goed uit). Heel veel lieve likjes voor jullie allemaal, Jippe


ballon

Wat is dat voor een vreemd ding


Spelen

Met Doutzen spelen vind ik erg leuk


twee baasjes

Ik heb hier eingelijk wel vier bazen, maar er is maar straks maar één waar ik naar luister


baasje

Dit is het andere baasje


13 mei

Dag allemaal,
 
Het is al weer een week geleden dat ik arriveerde op mijn nieuwe adresje. Ik geloof dat ik het best leuk vind, tenminste, volgens mijn baasjes doe ik net of ik de baas ben. Het slapen in de bench is voor mij geen probleem, als mijn maatje er maar is. Want ik kan heel goed laten merken dat ik het er niet mee eens ben. Slapen kan ik ook heel goed, het liefst op de rand van de trampoline, lekker hoog en droog. Een beetje on-beagles maar ik houd niet zo erg van eten, behalve een pensstaafje op z’n tijd. Vandaag ben ik naar de dokter geweest, een hele lieve dokter die mij fantastisch vond, natuurlijk! Ik groei goed, mijn balletjes zitten op de juiste plek en behalve wat modder tussen mijn tanden, heb ik een prachtig gebitje, schone oren en doet alles het goed in mijn kleine lijfje. Het prikje heb ik nauwelijks gevoeld, stoer toch? En de dokter heeft mijn chip gecontroleerd (het zal toch niet, ben ik toch Pine Tree?!). Mijn baasjes zeggen iedere dag dat ze zo blij met mij zijn, ondanks mijn jonge hondenstreken. Ja, die heb ik ook al. Heel erg hard met een plastic zakje rondrennen, gras uit het gazon trekken, knauwen op de slippers. Tja, dat wisten ze van te voren. Morgen ga ik weer naar puppyles. Ben benieuwd of ze me nog zo leuk vinden daar. Mijn baasje leest regelmatig de nieuwtjes van mijn broertjes en zusje voor, dat vind ik toch zo leuk. Zouden mamma Raycka en zus Noeska mij ook nog herkennen? Heel veel lieve likjes van Jippe.


onderzoek

Bij de dierenarts


speeltje

Zie je welk leuk speeltje ik heb


Ben ik niet mooi


7 mei

Hier een berichtje van Jippe uit het Friese Haagje. Ik geloof dat ik al aardig gewend ben, in de auto moest ik nog heel erg hard huilen. O, wat was ik verdrietig en ik mocht ook nog niet eens los in de auto rondrennen. Maar gelukkig wonen mijn nieuwe baasjes niet ver bij Groningen vandaan, voor ik het wist werd ik in mijn nieuwe huis gesjouwd. Natuurlijk heb ik eerst alles even goed geïnspecteerd. Mijn nieuwe baasjes hebben al 16 jaar ervaring met beagles, dus ontsnappen was er niet bij, helaas. Tot mijn grote vreugde loopt er een wezen rond die wat op mijn moeder en tante lijkt, ook een beagle. Die noemen ze Doutzen, het zal toch niet….? Ik was wel heel erg moe van alle belevenissen en heb lekker geslapen op dat heerlijke kussen, samen met mijn kleinste baasje.
En toen kwam zij met iets aanzetten met hele gekke flaporen, wat een raar beest. Die moest ik toch even laten weten dat ‘ie er toch wel heel erg raar uit ziet. Maar ik geloof niet dat het veel indruk heeft gemaakt.
Vannacht heb ik heerlijk geslapen samen met Doutzen, heerlijk warm samen in de bench. En vinden jullie het niet knap van mij, niet een keer gepiept of gehuild afgelopen nacht.
Ik ben vandaag ook al naar de puppycursus geweest, ik was geloof ik wel de jongste en kleinste van het stel. Er waren hele grote, onhandige honden bij met grote poten en flaporen. Volgens mijn baasje deed ik het hartstikke goed, ik durfde zelfs al door de slurf, of zo iets. Nu ben ik moe en ga weer lekker slapen, heerlijk in de mand met mijn knuffels.
Ik hoop niet dat mamma Raycka en zus Noeska ons erg missen, misschien is het ook wel lekker rustig.
 
Een poot en likjes van Jippe en groetjes van mijn nieuwe baasjes.
 


Ritselzal

Hier is ook een beagle leuk hoor het is Doutzen


Pukkie


samen

Met mijn nieuwe vriendin


Ontdekkingstocht

Jippe ligt nu heerlijk in de bench te slapen. Hij was wel erg verdrietig toen we naar Heerenveen terug reden. Piepen, huilen en zo. Maar op een gegeven moment ging hij rustig op mijn schoot liggen.
Thuis aangekomen ging hij fanatiek op ontdekkingstocht. Alles werd besnuffeld en uitgeprobeerd, inclusief onze hond Doutzen in de staart bijten. Het konijntje Pukkie schrok zich dood toen een klein hondje tegen haar begon te blaffen. Maar daar was de lol ook snel vanaf.
Jippe kan heerlijk spelen, alles is leuk. De meisjes genieten volop en we hebben ook al heel wat bekijks gehad, zelfs de buurvrouw die op poppeslok kwam met een cadeautje.