wandelweekend 2013

Hallo familie en mensen vriendjes.
 
Floor en ik zijn samen met de baasjes weer acht dagen naar het Lierderholt geweest.
Het was mooi weer  en we kregen heeeeel veel aandacht.
We hebben met het Beagleweekend heerlijk gewandeld en spelletjes gedaan.
En dat ging best goed als je bedenkt dat het vrouwtje nooit spelletjes met me oefent.
Ik eindigde op een gedeelde vierde plaats.
En dat alleen maar omdat de vrouwtje niet goed oplette.
Bij het spelletje waarbij we water van één emmer naar de andere emmer moesten brengen ging het vrouwtje aan de andere kant van de emmer lang dan ik waardoor de emmer voor een deel leeg liep.
Dom van dat vrouwtje he. 
Later in de week zijn we met Beagle- en mensen vriendjes ook nog naar de waterval van Hoenderloo geweest en naar het openluchtmuseum.
Daar was echt niets mis mee. Vooral het ijsje na afloop werd zeer gewaardeerd door alle aanwezige Beagle’s
Weer aan boord waren we wel drie dagen chagrijnig  want op de Veluwe was het veel leuker.
Gelukkig zijn we afgelopen zaterdag met de baasjes en onze vriendjes Reindert en Mandy nog naar een losloop gebied in Hendrik Ido Ambacht geweest.
We hebben daar heerlijk gerend en met heel veel honden vriendjes gespeeld.(zie de laatste foto Joy die rent)
Ik heb aan het hondenstrandje zelfs nog gezwommen.
Nou dat was het voorlopig weer.
Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe het met jullie gaat.
Dus laat snel iets van je horen.

rennen

Heerlijk rennen door het veld


behendigheid

Om de stokken lopen en dan springen door een hoepel


tunnel

Hier moest ik door een tunnel, leuk vind ik dit


buisje draaien

Hierin is een snoepje verstopt


spelletjes

We hebben heerlijke spelletjes gedaan


27 maart

Hoi broertjes, zusjes en mensenvriendjes wat was het weer leuk he. We hebben lekker gerend en gespeeld en ook nog heel veel lekkers gekregen.
De baasjes vonden het ook leuk. Als echte Beagle leef je toch voor de lol en het lekkers en zou ik dat elke week wel willen doen
Maar ik heb begrepen dat we weer een jaartje moeten wachten. Jammer he.
 
We zijn vrijdag van Dordrecht naar Oude Zeug gevaren. Dat was niet leuk. Het schip heeft uren lang heel hard geslingerd van de hevige wind. Het vrouwtje had alle spullen op de grond gezet omdat ze anders zouden vallen.
Alles bewoog  de deurtjes van de keuken gingen vanzelf open zodat het vrouwtje die dicht moest houden en dus geen tijd had om mij vast te houden. Heel eng vond ik dat alles.Toen we zaterdag geladen waren, hebben de baasjes besloten te blijven liggen omdat het niet verantwoord was om te varen. Maar nu is het al zondag en weten ze niet wanneer het weer ons toelaat wel te vertrekken. We zijn nu met het schip in Oude Zeug. Het is hier erg koud. En door de harde wind spettert het schip steeds nat en dat bevriest. Op veel plekken zat een ijslaag van ruim 10 cm. De baasjes hebben een foto bijgevoegd. Maar ik weet niet of het goed te zien is dat er zo veel ijs op het schip zit.  Ze zijn natuurlijk weer vergeten om van mij en Floor een foto te maken hier Oude Zeug. Dat kan je wel aan ze overlaten. Maar ik vindt de baasjes wel heel lief hoor.
 
Groetjes van Joy uit een Heel koud Oude Zeug
 
PS ook groetjes van de baasjes en Floor.

terugkomen

We komen ook allemaal terug naar onze bazen


we genieten


plezier


spelen

Heerlijk spelen


graven

we konden ook lekker graven


samen met de bazen


heerlijk rennen

Heerlijk rennen met mijn broertjes en zusjes


20-09-2012

Lieve familie en mensen vriendjes ik heb weer heel wat beleeft sinds de laatste keer dat we elkaar zagen.
 
Maar eerst heeft mijn vrouwtje nog wat foto’s bijgevoegd van de jongehondendag.
 
Op de eerste foto sta ik op de tafel van de keurmijnheer niet direct mijn hobby maar ik laat zien dat ik opvoeding heb genoten en gedraag mij keurig.
Die mijn heer vond mij een elegant maar temperamentvol teefje.
Dat elegant dat spreekt voor zich, natuurlijk.
Maar dat temperamentvol zou dat komen omdat ik de meeste tijd zo snel vooruit wilde dat ik op alleen mijn achterpoten liep?
 
We zijn ook weer naar het Beaglewandelweekend geweest we waren wel met 60 Beagle’s.
Op de foto van een wandeling staan de baas en Floor vooraan en het vrouwtje en ik in het midden.
 
We hebben ook allerlei spelletjes gedaan.
We moesten onder andere zo snel mogelijk een afstand afleggen met een skippybal.
Ik snapte er niets van lopen gaat toch veel sneller. Nu heeft het vrouwtje alle kanten van de skippybal gezien en het schoot voor geen meter op.
 
Na het weekend bleven we nog een paar dagen op het park en wilde het vrouwtje even uitrusten op een bed in de tuin .
Wij zijn lekker bij haar gekropen want je gaat toch niet alleen liggen dat is helemaal niet gezellig.
Of het vrouwtje er ook zo over dacht dat weet ik niet.
 
We zijn al weer een tijdje terug aan boord en dat was best even wennen na al die vrijheid en aandacht tijdens de vakantie.
Maar gelukkig heb ik van de baasjes begrepen dat we volgende keer weer een week gaan.
 
Nou dat was het weer voor het moment.
Kusjes van joy .

spelletjes

Samen met de vrouw heb ik aan de speeltjes middag mee gedaan, dat is leuk hoor


wandelen

Heerlijk wandelen in Beekbergen tijdens het wandelweekend


lopen in de ring

Ik moest net als mijn moeder en broertjes en zusjes lopen in de ring


jongehondendag

Ik moest van de vrouw op de tafel staan en een meneer bekeek mij helemaal


23 juni 2012

 

Beste Familieleden en mensen vriendjes.

 

 

 

Hier weer een bericht van Joy.

 

 

 

Het is al weer een hele tijd geleden dat we zo heerlijk hebben gerend in het honden bos. Het weer was toen niet geweldig maar geen hond of mens die zich daar toen iets van aantrok.

 

Wat was het fijn om elkaar weer eens te zien en te donderjagen. Maar gelukkig zien we elkaar weer snel op de jonge hondendag.

 

Maar nu even over de tijd tussen nu en onze verjaardag. De baasjes zijn weer flink heen en weer gevaren. We hebben dus weer veel plaatsen bezocht onder anderen Deventer.

 

We hebben daar in het weekend heel veel gewandeld en naast het schip was aan de waterkant een heel groot veld waar we heerlijk konden rennen. Hieronder dan ook een foto van één van de drie keeshonden die we daar ontmoeten. Floor en ik hebben heel veel met deze hond gerend en ik heb zelfs tot mijn buik in het water gestaan.  Lekker fris.

 

Half mei zijn wij 2,5 week naar de scheepswerf geweest in Zwartsluis. Dat was niet verkeerd want daar heeft de vrouw elke dag wel drie keer met ons gewandeld. Tof.

 

Na de werf zijn we nog een week naar een huisje geweest in Hellendoorn. Leuk joh. De volledige aandacht van de baasjes en hun bezoek en heel veel boswandelingen.

 

Oma kwam ook nog langs en dat staat altijd garant voor heeeeeel veel lekkers en veel aandacht. Ik had zoveel gesnoept dat ik er van moest spugen. Maar het is heel gezellig met oma zoals je ziet.

 

Het weer was niet altijd zo lekker maar de momenten dat het even kon zaten we lekker buiten in het gras. We waren dan ook de hele dag wakker en door al dat gebrek aan slaapjes waren we toch ook wel moe toen we weer naar boord gingen.

 

Nou tot snel dan kunnen we weer lekker donderjagen en kunnen de baasjes een beetje bij kletsen over onze avonturen.

 

 

 

Kusjes Joy

 

 

 


heerlijk

lekker op schoot zitten


buiten

Als het even kon gingen we lekker naar buiten


22 februari

 

Beste Familie en mensen vrienden.

 

Eindelijk vond de vrouw de tijd om weer eens iets van mij te laten horen. De baasjes hebben het de laatste vier maanden erg druk gehad i.v.m. de bietencampagne. Ze varen namelijk de melasse (soort stroop —heel erg lekker) van de suikerfabriek naar de klant in Frankrijk of naar een opslagplaats. En in het begin van het jaar hebben ze hard moeten werken om met het schip door het ijs te varen en de dikke lagen ijs van het schip te bikken.  Vrijdag 10 februari is de vrouw met me naar het ziekenhuis geweest om mij te laten steriliseren. De vrouw mocht bij me blijven en na de operatie werd ik gelijk weer naar haar toe gebracht. Ik lag zo lekker bij het vrouwtje dat ik geen zin had om wakker te worden. Maar een dokter zette mij gewoon op mijn pootjes en omdat ik al heel goed kon staan mocht de vrouw mij weer meenemen naar boord. De volgende dag was ik weer helemaal in orde en na twee dag raasde en rende ik weer alsof er niets gebeurt was. De baas heeft nog foto’s gemaakt dat ik een kap op heb. Een paar dagen later heeft de baas foto’s gemaakt dat we in Wemeldinge wandelde. Dit weekend lag het schip in Brugge en hebben de baasjes met Floor en mij op zaterdag en zondag lange wandelingen gemaakt door historisch Brugge. De baasjes waren natuurlijk weer hun camera vergeten dus jullie moeten mij maar op mijn woord geloven. Maar het was wel vreemd de mensen keken steeds naar de kerken en gebouwen en niet naar ons. Ik raakte gewoon in de war. Normaal krijg ik alle aandacht en wil iedereen mij knuffelen en nu zagen ze me niet eens. Ik liet er mij staart van hangen. Gelukkig kwamen we later mensen tegen die mij wel leuk vonden en kregen we in het restaurant een heerlijk bakje water van de serveerster. Nu dat was het weer tot 10 maart dan kunnen we nog uren bijkletsen.      Woef

 


in de sneeuw

Ook bij ons lag sneeuw


wandelen

Het is wel mooi zo langs de rivieren te wandelen


november 2011

Beste Familie en mensen vriendjes.

 

Zoals ik een tijdje geleden al heb aangekondigd zijn wij naar het Vennenbos geweest om met een hele boel lieve mensen vriendjes en Dixie te vieren dat de baasjes 25 jaar getrouwd zijn. Nu heeft mijn vriendin Mandy een heel mooie taart gebakken. Je kunt wel zien dat ze veel van de baasjes en van Beagle’s houdt en dus ook van Floor en mij. Helaas mochten wij niet van de taart eten. Maar gelukkig had ze voor Floor en mij een lekker bot gekocht want voor ons was het toch ook feest.

Het was dat weekend heel erg mooi weer en daar hebben we van genoten. Iedereen wilde met ons wandelen . Zelfs voor het ontbijt werden we al opgehaald. We konden ook heel leuk spelen en rennen achter de huisjes . Floor liep het hards van allemaal, dat was dolle pret. Dixie kwam zaterdag pas maar heeft zoals jullie zien volop genoten. Maar wat wil je twee pups los op een grasveld dat staat garant voor een heleboel ongein. Ze pikte dan ook het bot van de buurhond (een grote herdershond) en heeft daar heel wat rondjes mee gerend voordat het vrouwtje het af kon pakken om het weer aan de herder terug te geven. Het was voor de baas een hele klus om foto’s te maken want we zaten geen seconde stil. Maar er zijn een paar foto’s gelukt zoals jullie zien. Na het weekend zat mijn buik onder de krabbels van Dixie’s korte pootjes en waren mijn oren rood van het happen in mijn oren. Maar gelukkig was dat snel weer over en heb ik het er graag voor over.

 

Kusjes van Joy en de groetjes van Floor en de baasjes.


Spelen

wij konden ook lekker spelen


Floor

Ook mijn grote zus was erbij


wandelen

samen met een vriendje wandelen


21 september


Lieve allemaal.

Het is lang geleden dat jullie wat van mij hebben gehoord. Dat komt niet omdat ik niets beleeft heb maar omdat de baasjes altijd vergeten foto’s te maken en de combinatie foto’s en internet voor hen nog onbekend terrein is. Maar het vrouwtje vond het nu toch echt te erg worden en doet nu een poging. De baasjes varen op een binnenvaartschip en dat huis verplaatst zich voortdurend dus heb ik steeds weer een nieuwe omgeving om te verkennen. Ik ben dan ook al in Duitsland, België en Frankrijk geweest. Ik heb ook een vriendin genaamd Floor. Floor was erg verdrietig omdat haar grote vriendin Bea was overleden dus ben ik er nu om haar te troosten. Floor is echt mijn grote vriendin, ik verlies haar niet uit het oog. Het is alleen jammer dat ze niet de hele dag met me wil spelen. Maar ja ze is ook geen pup meer zoals ik. Aan dek moet ik aan een riempje lopen omdat ik nog veel te onbesuisd ben. Ik heb zo ook met 12 weken mijn pootje gebroken. Ik sprong over een houten plaat die juist bedoeld was om te voorkomen dat ik de stuurhuttrap af zou vallen. De dokter in Zeebrugge zei dat het goed mis was, dus moest ik met het vrouwtje terug naar Dordrecht om daar in het ziekenhuis geopereerd te worden. Na een paar dagen mochten ze me weer ophalen. Maar zo gemeen, ik moest bedrust houden en mocht niet spelen. Van nijd heb ik heel veel gekrijst, soms wel 3 keer per dag mijn bench nat geplast en heel veel dekentjes gesloopt. Het vrouwtje liet mij om de 2 a 3 uur uit en dan mocht ik alleen rechtuit lopen en niet springen omdat ze bang waren dat de pennen en de schroef het dan niet zouden houden. Inmiddels ben ik al weer een paar weken geleden voor de laatste keer geopereerd en hebben ze de pennen verwijderd. Dat was fijn want die deden zeer. De schroef blijft zitten en de dokter heeft me weer helemaal goedgekeurd. Ik speel, raas en ren weer als vanouds. Net als Djembé sloop ik graag knuffels maar ja Floor gaf het goede voorbeeld. De baasjes vinden het prima zolang we maar geen levende knuffels lastig vallen. Ik wordt niet aangemoedigd om te zwemmen omdat de baasjes dan bang zijn dat ik op ongewenste momenten zelf het water in spring. Dat schijnt niet zo handig te zijn als je op een schip woont. De baasjes hebben een duo riem gekocht zodat Floor en ik aan één riem kunnen. Nu dachten ze dat wij dan niet meer zo in de war zouden raken. Maar dat is verkeerd gedacht. We hebben er een heerlijke honden kluwen van gemaakt toen het vrouwtje een lange wandeling met ons maakte in Wemeldinge. Het koste haar moeite om ons uit elkaar te halen en ons weer normaal aan het lopen te krijgen. Leuk joh. De baasjes zijn 30 oktober 25 jaar getrouwd en hebben voor een grote groep mensen vriendjes en mijn vriendinnetje Dixie een huisje gehuurd. Dat wordt vast een heel. gezellig weekend. Nou maar hopen dat ze niet vergeten foto’s te maken zodat jullie dan weer foto’s, van mij kunnen zien.

 

Ps. Ik heb vandaag de slang van de stofzuiger wat ingekort. Daar werd het vrouwtje heel boos over. Ik kreeg straf en ze wilde niet met ons gaan wandelen in Wemeldinge zoals gisteren.

Niet zo’n slimme actie dus.

 

Heel veel kusjes voor jullie allemaal en groetjes van Floor en de baasjes.

 


Gent

Wandelen en spelen op de grasstrook bij onze klant in Gent België.


Spelen

Floor en ik kunnen heel wild spelen.


knuffel

We mochten ieder 1 nieuwe knuffel uitzoeken . Maar het werden er 2.


Met de vrouw

Alle meiden op bed voor een middag dutje op een warme dag in Frankrijk


op de bank

De baas probeert de nieuwe bank uit en Floor en Ik wij helpen hem graag bij die zware klus.


In de tas

Deze foto’s zijn vandaag binnen gekomen en gemaakt  door vrienden van het wandelweekend


zitten

Hier laat ik zien dat ik ook mooi kan zitten


Spelen

Met Noeska dat vind ik toch wel leuk


Wandelen

Ik kon nog niet ze ver wandelen dus ging ik mee in de tas


zondagmiddag

Aan de beagle race kon ik niet mee doen, maar vanuit mijn veilige plekje kon ik mooi toekijken


logeren

Ik heb gelogeerd bij de bazen van mijn oma


Wandelen

Het is voor mij te ver, maar ik mag mee in de tas


Baas Wiebe

Ik vind het erg fijn om ook baas Wiebe nog even weer te zien


Noeska en Floor

Ik ben niet bang en wil wel graag mee spelen met Noeska en Floor


Vertrouwd

Alle luchtjes zijn nog helemaal vertrouwd


visite

Samen met Floor ben ik op het beagle wandelweekend en raad eens mijn moeder en half zusje Noeska zijn er ook