21-12-2013

Hallo allemaal! Hoe is het met jullie? Met mij gaat het goed! Ben alleen niet zo blij dat ze hier in Zoutkamp al met vuurwerk bezig zijn want daar ben ik best bang voor! Maar verder heb ik het heel erg leuk hier! Ik wandel veel en mag ook veel loslopen, vooral achter de dijk in Zoutkamp, daar is een heel groot stuk land waar ik heel ver kan rennen. En als er ook nog andere honden zijn dan is het helemaal feest, en luister ik nergens meer naar 🙂

Maar vrouwtje weet nu ook wat het is om een Beagle te hebben! Ik heb een eendenkuiken gevangen! Jaja! Maar die leeft nog hoor! Vrouwtje werd een beetje boos op mij en begon zelfs te stampvoeten! Moeder eend was ook boos die kwam ook al op me af vliegen! Dus heb het kuikentje maar snel weer losgelaten! Verder ruik ik ook al veel sporen en loop ik meer met mijn neus aan de grond dan in de lucht. Laatst hebben de baasjes iets gedaan wat ik niet zo leuk vond! Ik moest naar de dierendokter toe omdat ik gesteriliseerd moest worden, nou daar was ik helemaal niet blij mee! Ik ben de hele dag ziek geweest en heb alleen maar onder een kleedje op de bank gelegen! De volgende dag ging het wel weer heel goed met me en was ik weer helemaal de oude 🙂

Kortom: ik ben al echt een grote beagle aan het worden!
Groetjes aan iedereen van mij en van de baasjes!! Doeeeeeg!!

Ik mag mee

Op de boot naar Schiermonninkoog


Heerlijk

Lekkeer slapen op de bank


Sinterklaas

Sinterklaaas had ook mij niet vergeten


ziek

Ik ben een beetje ziek


rennen

Heerlijk rennen achter de dijk


11 december 2012

Hallo allemaal! Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het helemaal goed! Laatst heb ik de baasjes van moeders en oma gezien en dat was helemaal geweldig. Maar alles wat vrouwtje mij had geleerd, niet springen op de bank en niet tegen mensen opspringen was ik in 1 keer weer vergeten haha.  Ook ben ik al heel goed tandjes aan het wisselen, vrouwtje heeft twee kleintjes gevonden en een grote kies! Laatst heb ik de avond van mijn leven gehad! De baasjes gingen weg en ik ga dan altijd in mijn bench liggen slapen maar vrouwtje was vergeten 1 van de deurtjes dicht te doen! Nou dat was helemaal geweldig natuurlijk! Ik had de was naar de woonkamer versleept en ik had de kussens van de bank gereorganiseerd! Toen de baasjes binnenkwamen schrok vrouwtje zich kapot omdat ik ineens achter de stoel vandaan kwam haha. Eerst durfden ze het licht niet aan te doen om te kijken of ik ook schade had aangericht maar ik heb helemaal nergens aan geknaagd of stukgemaakt, goed hè?! Ik kreeg ook heel veel koekjes en knuffels omdat ik mij zo netjes had gedragen en mag nu af en toe eventjes alleen in de woonkamer als ze boodschappen gaan doen:). Laatst had vrouwtje boeken van een of andere hondenfluisteraar gekocht. Nou dat vond ik helemaal niets, dus moest ik iets bedenken waardoor ze ze niet kon lezen! Ze lagen op de salontafel en ze hadden de kaarsjes aangedaan. Ik vond het een heel goed idee van mezelf om dan via de bank op de tafel te springen en dan de boeken van tafel te gooien. Ik had alleen niet aan de kaarsjes gedacht! Gevolg boeken van tafel en onder het kaarsvet maar ik helaas ook! Vrouwtje moest toen met een vlooienkam al het kaarsvet uit mijn vacht kammen! Ik heb geen krimp gegeven maar ik was toch best wel geschrokken! De baasjes doen nu pas de kaarsjes aan als ik op de bank lig te snurken (wat ik heel goed kan ze horen me zelfs boven als ze op bed liggen haha). Twee week geleden waren mijn baasjes een paar dagen op vakantie en omdat ze met het vliegtuig gingen mocht ik bij mijn speelvriendinnetje beau logeren! Daar heb ik het superleuk gehad! Elke dag spelen en samen slapen op de bank! Toen de baasjes weer terug waren heb ik twee dagen knock out op de bank gelegen 🙂 Nou ik ga vrouwtje weer helpen met de was en stofzuigen! Groetjes aan iedereen van de baasjes en van mij natuurlijk!


heerlijk

Uit het raam kijken vind ik geweldig


mijn vriend

Samen met mijn vriend


kijk mij

ik weet wel dat ik niet met de laarsen mag spelen


18 oktober 2012

Hallo allemaal! Hier even weer een berichtje van mij. Vandaag ben ik weer bij de dierenarts geweest en wat een puppyconsult van ongeveer een kwartier moest zijn is uitgelopen naar een uur. Het blijkt dat ik een oorontsteking heb. Vrouwtje vond dat mijn oren wat vies waren en daar gingen ze even goed naar kijken. Nou daar was ik het helemaal niet mee eens dus ik heb ze daar even wat gymnastiek oefeningen laten doen! Ik krijg nu de komende tien dagen zalf voor mijn oren en als het goed is moet het dan over zijn. Maar verder gaat het wel heel goed met mij! Gebit, heupen, vacht en gewicht (alweer 7,5 kilo) zijn helemaal prima zei de dierenarts. Ik heb het hier ook helemaal naar mijn zin. Heerlijk wandelen en elke dag heel veel knuffelen met de bazen. Luisteren  gaat ook al goed, soms ben ik de baasjes behoorlijk aan het uittesten (ben een beetje eigenwijs :)) maar zit, blijf en volg gaat al redelijk goed. Ik kan ook een heel leuk kunstje waar vrouwtje iets minder blij mee is maar als ik heel hard naar de bank toe ren kan ik er boven op springen en daarna spring ik in de vensterbank zodat ik naar buiten kan kijken. Dat is heel interessant. Maar nu kan er niets meer in de vensterbank staan en staat er iedere keer een afdruk van mijn snuit op het raam.  Kortom (buiten de oorontsteking om) gaat alles helemaal goed met mij! Groetjes van de baasjes en ik laat snel weer wat van me horen! 


lopen

met de baas naar de puppy training


spelen

Ik probeer mij te verstoppen


TV

Ik kijk ook graag televisie


10-09-2012

 

Hallo mama, oma, Wiebe en Sierdtje.

 Het heeft eventjes geduurd maar hier een berichtje van mij.

Na een klein half uurtje rijden kwamen we bij mijn nieuwe huis aan. Daar hadden vrienden van mijn nieuwe baasjes een hele grote vogel voor in de tuin gezet met een grote knuffel erop die wel een beetje op mij leek maar dan veel groter. Toen we binnen kwamen ben ik direct door de kamer gaan rennen om te kijken wat er allemaal stond en er stonden een aantal interessante dingen die ik nu ineens niet meer kan vinden zoals schoenen en boeken enzo. We zijn na een paar dagen naar de dierenarts geweest voor mijn tweede inenting en ik gaf geen kik en ik vond het daar best wel gezellig.

Ik ben hier nu ruim twee weken en ben ondertussen al helemaal gewend. Ze hebben hier twee konijnen die buiten in een hok zitten en schapen op de dijk die direct achter onze tuin zit. De schapen vind ik wel heel interessant maar ze kwamen er ook een keer heel hard aanrennen toen ze mij zagen en toen maakten ze heel veel lawaai en daar schrok ik toch best wel van! De nachten gaan ook heel goed. De tweede nacht heb ik de baasjes wel een paar uur wakker gehouden maar dat was ook de enige keer.

Ook heb ik kennis gemaakt met Bink, dat is een labrador pup die net zou oud is dan ik. Samen kunnen wij leuk spelen en ik probeer ook steeds de baas over hem te zijn maar dat lukt me nog niet helemaal. Ook zijn we samen al twee keer naar puppycursus geweest. Ik was de eerste keer wel een beetje onder de indruk en terwijl alle andere honden druk achter elkaar aanzaten was ik opzoek naar een gat in het hek zodat ik zelf op onderzoek kon gaan, maar helaas. Verder doe ik het op cursus goed maar soms ben ik ook wel eigenwijs hoor dan moet ik volgen maar dan ga ik liggen of loop ik tegen de stroom in.

Bij mij in de straat wonen nog een paar honden die heel lief voor mijn zijn en enthousiast naar me toe komen rennen als ze mij in de straat zien lopen. Ook komen er heel veel mensen naar mij toe om mij te aaien en te knuffelen en ze zeggen allemaal dat ik zo lief en mooi ben. Verder bestaan mijn dagen in Zoutkamp uit slapen, wandelen, spelen en knuffelen met de baasjes natuurlijk.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn komende avonturen!
Groetjes van Puck.


heerlijk

Lekker in het zonnetje in de tuin.


Tv kijken

Samen met de baas naar de tv kijken.


thuis komen

Toen we thuis kwamen hadden vrienden van mijn nieuwe baasjes deze voor het huis gezet. Mijn baasjes moesten hier erg om lachen.